roqyGPS umožní pripojenie Bluetooth GPS modulov k iPhone

Keď nejde Mohamed k hore… (alebo tak nejako). iPhone v prvej generácii je už zabudnutý. Hliníkový model mnohí vôbec nepoznajú a tak je podivné, prečo sa ich majitelia snažia mať v ňom GPS. Ale možno aj preto, že GPS zabudované priamo v telefóne má svoje nedostatky.
Veľmi čerstvý je však program roqyGPS, ktorý vie premostiť cez Bluetooth spárovaný bežný GPS modul a malo by to vedieť transparentne spolupracovať s bežnými iPhone aplikáciami, ktoré inak používajú vnútornú GPS. Momentálne prebiehajú verejné a zúrivé testy aplikácie.
Vyzerá to nádejne a podľa všetkého sa používatelia vyjadrujú pozitívne. Výsledkom je zbierka kompatibilných zariadení (modulov) a samozrejme aj použiteľných programov pre iPhone.
Posledná dôležitá informácia: roqyGPS bude platený, doteraz autor prosil o finančnú podporu (betatesteri a súčasne darcovia dostanú finálnu verziu zadarmo – už sa nesnažte, program je už oficiálne vonku). Musíte však mať jailbreak ku nainštalovaniu roqyGPS. To je však jedno, hlavní záujemci sú predsa „hliníkoví“.

Môže sa Vám ešte páčiť...