Slávne elektrikárske koncesie dopadli zle

Nemôžem sa ani smiať. Iba – ja som to hovoril. Zasa sa výbercovia dane na štátnu televíziu a rozhlas v médiach sťažujú, že majú nižší výber ako si ktosi vypočítal na kalkulačke. Dobre pripomenúť ako nám tlačili jednostranne do hláv, že elektrikársky spôsob bude jediný spravodlivý. Máš elektrinu, platíš koncesie. Hurá. A že tým sa znivočia neplatiči a stúpne im výber. Hurá.


Teraz plačú, že je to menej. No doprdele, to musí byť prúser, keď si dopredu naplánuješ príjmy, vypočítaš zisky a v tomto rozšafnom rozpoložení nakúpiš služobné autá, nadelíš si odmeny, založíš celú jednu novú firmu/úrad, ktorý okamžite zožral kvantá peňazí.

Fakt si niekto okrem nich myslel, že to inak môže dopadnúť ako presne takto? Že neprejde dlhý čas a začnú vymýšľať ako tie svoje nadsadené číselká dotiahnuť aj v realite nahor. Rozumej ako vymyslia ďalšiu sprostosť, ktorou z nás vytiahnu viac peňazí?
A to už stačí aj dvojité platenie koncesií. Zaručene VŠETCI za rádio a televíziu platíme doma. Lenže to isté rádio a tú istú televíziu platíme aj ako zamestnanci (živnostníci ešte a ešte a ešte poriadne viac) tak, že nám to musí zamestnávateľ vytrhnúť spred úst a narvať do koncesií. Nič to, že platíme dvojmo za to isté. Stále im je to málo.
Prepáčte mi ale každé iné médium takto nádherne, neodstúpiteľne NEDOSTÁVA od takého množstva občanov TAKÉ veľké peniaze!!! Tých ledva 5 eur sa osamotene zdá biedna čiastka. Lenže koľko je to mesačne, ročne od všetkých? Čo s tým do psej matere robia? Spaľujú v garážach budovy STV či čo?

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. OttY píše:

    Jeden by najradšej spálil tú garáž STV. To by ale potom vládne garnitúry stratili hlásnu trúbu pre prezentovanie svojich chorých mozgových pochodov. Rozhlas je počúvateľný a človek po rokoch počúvania komerčných hudobných staníc znovu objaví hovorené slovo k mnohým zaujímavým témam. STV je ale čosi, čo by som oželel. Bezodná jama, ktorá je maskovaným tunelom.

  2. Ruziklan píše:

    Kde su stare dobre zvyky odkazovat obsah, na ktory sa bloger odvolava?

  3. rony píše:

    na nic sa bloger mrcha neodvolava len pocul v radiu nejakeho sasa ako place nad zarobkom :)