WSS: ako na kaskádové (dropdown) menu v Sharepointe

Vo slabšom Sharepointe je zdanlivo nemožné vytvoriť JEHO zdrojmi kaskádové menu (rozbaľovacie, dropdown). Nakoniec však stači mať možnosť editovať aktuálnu master page.
# Otvorte Sharepoint Designer a nájdite svoju master page. Typicky je to _catalogs\masterpage\default.master
# Nájdite kus kódu, ktorý tvorí menu najvyššej úrovne – hľadajte SharePoint:AspMenu
# zmeňte tento kód podľa tohto príkladu
Konkrétne je to prepísanie riadkov:
* MaximumDynamicDisplayLevels="3"
* ShowStartingNode="True"
* odmazanie StartingNodeUrl="sid:1002"
To ešte nie je úplne všetko. V prvom rade, pred zmenou bolo hlavné menu v administrácii ako Horný panel s prepojeniami a po zmene je to však už v Rýchle spustenie. To môže nepríjemne prekvapiť, pokiaľ si budujete aj sekundárne menu.
Druhá vec je solídne oštýlovanie ale to už z kódu a príslušných tried pochopí zručnejší HTML/CSS kodér, kam sa dá približne ísť.
Update: Po tejto zmene sa ako prvá položka zbytočne zobrazuje „Rýchle spustenie“ a chceme ju samozrejme dať preč. Nastavte StaticDisplayLevels=“1″, MaximumDynamicDisplayLevels=“3″, ShowStartingNode=“false“
Vyššia škola hackovania master page v Sharepointe nám našepkáva, že môžeme s kľudom opustiť AspMenu a kľudne si v rámci master page klasickými technikami vybudovať svoje vlastné nezávislé menu s rizikom, že všetky jeho zmeny riešite výhradne cez master page a teda z administrácie Sharepointu je nedostupné.

Môže sa Vám ešte páčiť...