Môj vysnený Popcorn Hour

PCHNiekoľko rokov už vlastním Networked Media Tank, konkrétne Popcorn Hour A-110. Po týchto rokoch sa vykryštalizovali veci, ktoré by nové moderné zariadenie tohto typu malo vedieť.
Najskôr musím povedať, že základné vlastnosti PCH sú stále na úrovni. Proste prehráva video, zobrazuje titulky. V tomto je to slušný základ a netreba nič meniť.


Nasledujúci text najviac napovie majiteľom NMT typu PCH.

Video v okne (nielen fullscreen)

Rozhranie PCH je vlastne webový prehliadač a PCH je webový server. To, čo vidíte je vlastne webstránka. To som využil pri programovaní Taimadora.
Preto by som veľmi chcel, keby sa dalo v rozhraní zobraziť zmenšené video v okienku a to vrátane „náhľadu“ (ako to robí Youtube) a možnosti prehrať v okne video.
Malo by to ísť do tej miery, že si zmenším video do okna a browsujem knižnicou médií a vyberám si, čo tam je. Film stále beží. Príjemné by bolo aj OSD menu.
Taimador
Tento bod považujem za najdôležitejší pre ďalšie generácie zariadení typu NMT a platí s nasledujúcimi dvomi bodmi.

Diaľkové ovládanie iPadom/iPhonom

Neberte vážne iPhone/iPad, myslím tým skôr zariadenie, ktoré má dotykovú farebnú obrazovku. Tu by na obrazovke malo byť grafické rozhranie, ktoré vidím síce na TV (ale keď pozerám film, tak nie) a práve pre prezeranie knižnice médii počas sledovania filmu by sa hodila takáto možnosť.
Chcel by som teda browsovať rozhraním PCH na takomto diaľkovom ovládači a to vrátane nazerania na videá. Zaraďovanie do „streamu“, čiže odfajknem ďalšie video, ktoré sa spustí hneď ako skončí práve bežiace a pod.
Pokiaľ by som mal takéto zariadenie dokonca na všetku techniku, tak by to bolo omnoho lepšie. Predstavte si, že Receiver už nemusí mať indikátory a svietiace písmena, všetko vidím na „diaľkovom“.
Všeobecne si myslím, že ďalší kandidát na novú generáciu je diaľkový ovládač. Okrem vysielača IR signálov by už mal vedieť komunikovať cez WiFi a TCP/IP, mal by mať možnosť komunikovať obojsmerne so zariadeniami a samozrejme tie by na to mali byť pripravené. Mohli by posielať svoj stav do ovládača a ten by ich mohol zobrazovať či meniť. Je to totiž príjemnejšie a to by mohli byť základné ovládače s malou obrazovkou (dotyková) ako má Harmony One alebo doslova veľkou ako má iPad. Ty si vyberieš aký chceš mať doma.
Dnes už existujú všelijaké routery, ktoré adminujeme cez webrozhranie, takže nič nové.

Graficky bohaté rozhranie

Dnes už je nemysliteľné, aby NMT zobrazovalo len názvy súborov a zložiek. Musí to vyzerať ako efektná knižnica s náhľadmi, skutočnými názvami filmov, popismi, ratingom a bodovaním. Všetko prepojené na databázy informácii. Malá ukážka je práve môj Taimador.
V tomto smere sa už PCH rozhýbal ale je to zatiaľ málo.
Problémy s Youtube u NMT ste možno zachytili – proste Google zakázal Syabasu používať prehrávanie Youtube. Pripravil síce verziu Youtube pre dotykové zariadenia ale tá sa na PCH spustiť nedá. Keby PCH vedel prehrávať značku VIDEO z HTML5, tak sme doma.

Oficiálna aplikačná základňa

Na PCH existuje báza aplikácii ale je neoficiálna. Predstavujem si niečo ako AppStore od Apple.

Rýchlejší procesor pre rozhranie

PCH je dosť pomalé a ľahko sa zahltí tak, že viditeľne spomalí.
Čo by ste od svojho PCH chceli vy?

Môže sa Vám ešte páčiť...