Nainštalujte si Bump – výmena kontaktov medzi telefónmi

Tip na piatok: vbehnite na web bump a nainštalujte si túto aplikáciu. Majitelia aplikácie si môžu takto rýchlo vymeniť kontakty ale aj iné dáta. Tak ako ja zistíte, že kým ju nemáte v telefóne obaja, tak si nič nevymeníte. Preto spočiatku nebudete môcť s ňou nič robiť. To však nevadí, lebo aplikácia je zadarmo a možno sa stane populárnou. Má dokonca API, takže môžete svoje aplikácie programovať a využiť funkcie Bumpu priamo v nich.
Bump existuje pre Android a iPhone.
Osobne som to testoval po prihlásení k WiFi = dva iphony si vymenili kontakty bez problémov. Na bluetooth som to neskúšal. S Androidom tiež nie.
Celé to teda stojí na tejto „maličkosti“. Dovtedy je najuniverzálnejšia a najrýchlejšia výmena klasicky: sme dvaja, jeden nadiktuje druhému do jeho telefónu svoje číslo. On si vytvorí kontakt a prezvoní ho. Napriek nutnosti vyplniť si ďalšie údaje ide skutočne o najlepší spôsob výmeny. A to naozaj viem, že veľa telefónov má rôzne spôsoby výmeny kontaktov počnúc poslaním vizitky mailom cez rôzne bluetooth posielania jednotlivých kontaktov až po hlúpe vkladanie čísla do SMS.

Môže sa Vám ešte páčiť...