Reproduktorový dock iHome iA100

Zdeněk Bohdanecký si kúpil reproduktorový dock iA100 od iHome. Je to očakávaný stroj, ktorý kombinuje možnosť použiť prakticky všetky iDevice od Apple – iPad, iPhone, iPod. Mal by fungovať aj v bezdrôtovom režime, kedy na prehrávanie hudby nie je potrebné „dockovať“ ale hudba sa „streamuje“ cez Bluetooth. Sprostredkúvam Vám jeho text.
ia100

Zatím si s tím hraji v době nočního klidu, takže jsem neslyšel plnou sílu zvuku. Ale čekal jsem na to dost dlouho, když podobné zařízení s bluetooth od Philipsu zaniklo.
Provázanost s řídicí aplikací je pěkná, kvůli tomu jsem tomuto modelu d…al přednost před jinými značkami. Jen nevím, zda jsem ještě vše nepochopil, nebo zda jsou budíky aplikace iHome+Sleep nespolehlivé (SW má mouchy), ale ty 2 HW jsou OK (nastavitelné též pomocí aplikace v iPhone).
Fajn je, že aplikací lze pohodlněji ovládat i FM tuner. Jen v mé lokalitě je příjem na ten kousek drátu zašuměný. Na inet rádia mám placenou app iHome+Radio, kterou lze s iHome+Sleep provázat.
Dílenské zpracování velice slušné a vkusné.

Pochopitelně cokoliv si pustíš, hraje skrz, nejen iPod. Ta řídicí aplikace (iHome+Sleep) je v podstatě jen chytřejší budík, co ukazuje počasí, stahuje Twitter během spánku (FB mi asi nechodí) a tak. Ta aplikac…e jediná má mouchy, a doufám, že to doladí. HW je bez chyby a budík přímo v HW (štelovatelný z aplikace) je spolehlivý vždy.
Přes AirPlay můžeš na tohle pouštět cokoli. Dle recenze na iLounge (http://www.ilounge.com/index.php/reviews/entry/ihome-ia100-bluetooth-audio-system-for-ipod-iphone-ipad/) je kvalita přenosu podle tech. možností via BT horší, ale v rámci zběžného testu jsem rozdíl neslyšel.
Když docknu iPhone 3G (jiný iDevice teď po ruce nemám), žádná hláška o nekompatibilitě. Po stisknutí zeleného telefonku na iA100 se také hned aktivuje BT propojení, které drží. Jinak by se samozřejmě spojil při prvním vyzvánění.
Pokud hraje docknutý iPhone via dock connector, po jeho vyjmutí se iPod app hned přepne na BT, ale iA100 je potřeba manuálně přepnout z režimu iPod do režimu Bluetooth — zajímalo by mě, zda by úpravou firmwaru to šlo pořešit, jestli je to ale žádoucí — asi by se hodilo. Dobré je, že přes iHome+Sleep nebo iHome+Radio lze updatovat i firmware iA100.
Mám stále ještě 3G, tedy bez multitaskingu, tak nevím, jaké to je s iHome+Sleep na pozadí. Musím ji mít IMHO puštěnou, aby
její budíky šlapaly. Jejich fungování ještě dál zkoumám.
Rušení není. Telefonoval jsem s docknutým iPhonem i s umístěným mimo. Zvuk je perfektní v celém pokoji a protistrana mě dobře slyší i když mluvím z větší vzdálenosti. Skutečně výborný hlasitý telefon.
Kvalita zvuku s ohledem na konstrukci a cenovou hladinu (cca 233 EUR) je podle mne výborná. Žel nemám porovnání s iP1, která je ale jinde. Dokonce přemýšlím, že si koupím Bongiovi Acoustics DPS plugin i do iTunes na desktop.
Podle mne teď na trhu podobné lepší zařízení neexistuje. Must have. Souhlasím s iLounge: A- (Highly Recommended).
Ale někoho může zajímat levnější alternativa (také s aplikací) od Gear4 — v iWorldu to rovněž mají: http://www.gear4.com/category/_/38/alarm-clock-docks/
U příchozího hovoru nezobrazuje (zatím) jméno volajícího, pouze číslo, které se o 1 znak nevejde celé (pokud má délku +420123456789). Narozdíl od tohoto moje BT stereo HF od Sony Ericsson umí jméno volajícího z telefonu přenést a… zobrazit.
Sympatické ale je, že zobrazí hlášku MISSED CALL, pokud by někdo volal a já to neslyšel. Člověk tedy nemusí kontrolovat displej telefonu, zda nemá změškaný hovor.
Přibaleným dálkovým ovládáním se lze také pohybovat v menu iPod aplikace (procházet seznamy skladeb). Zobrazuje to pouze iPhone, nikoli displej iA100.
Nezanedbatelná výhoda, že lze dockovat i zařízení v case, pokud se vyjme iPad maska. Uchycení na dock konektor není závislé na nějakých výliscích podle typu zařízení.
Ďakujem za súhlas s prevzatím celého textu. Neprešiel takmer žiadnymi úpravami. Zdrojom sú komentáre na Facebook profile autora. via Zdeněk Bohdanecký (bohdík), web: bohdanecky.name
Iné: iA100 z ilounge

Môže sa Vám ešte páčiť...