Emočné prežitie elektronickej knižky

Michal Meško z vydavateľstva Martinus, ktoré sa mimochodom etablovalo v ELEKTRONICKOM predaji kníh, sa vyjadril: Priateľke nenapíšete venovanie do elektronickej knihy.


reading-book
Ďalší apel na emočné vnímanie kníhy. Papierová má možnosť prejavenia emócií a elektronická nie. Ťažký mantinelizmus. V skutočnosti mám z čítania knihy (akejkoľvek) priamy zážitok. Emóciu. Z papierovej mám bezprostredný pocit z jej „vône“, „listovania“ (a zrejme ďalších faktorov vyplývajúcich z daného média).
Elektronická kniha v pohľade „emočných“ argumentov je studený sled písmen. Keď pozerám elektronické detské knižky napríklad od iAdverti, tak sa mi krúti hlava. Okrem obsahu mi sprostredkúvajú emócie. Kde sa potom vzali?
3-pigs-big
Nemôžem do elektronickej knihy vpísať venovanie? Je to naozaj nemožné? Čo ak to príde ako služba? Kúpim eknihu ako dar a v nákupnom systéme takáto možnosť bude (teraz si nakupujem hlavne sebe). Zároveň predajný systém bude mať funkciu pre „vloženie venovania, odkazu“. Príjemca dostane takýto dar (príde mu do čítačky) a čojaviem hneď po obálke bude personalizovaná stránka s venovaním. Fakt nemôžem?
A keby som miesto venovania s darovanou eknihou využil aktivity vydavateľstiev a kníhkupectiev, ktoré ku eknihám pridajú napr. poriadanie aktivít spojených s knihami: rozhovory s autormi, vydavateľmi, stretnutia? Miesto venovania dostane „pozvánku“ a emóciam sa môže dať priestor.
Emócie sprevádzajú knihy a na ich sprostredkovanie stačí invencia.

Môže sa Vám ešte páčiť...