Slovensko vstupuje do knižných obchodov Apple a Amazon

Vydavateľstvo iAdverti dnes oznámilo, že vstupuje do elektronických knižných obchodov Apple a Amazon. Už dnes je možné v Book Store Apple nájsť dve slovenské knižky vo formáte epub. Do Vianoc chcú stihnúť ďalšie pôvodné diela. Majiteľom čítačiek Kindle pripravujú podobné prekvapenie zaradením slovensky písaných diel do obchodu Amazon.

Za posledný rok ste však už určite narazili na interaktívne knižky tohto vydavateľstva, ktoré boli určené majiteľom prenosných zariadení Apple. V čom je teda rozdiel? Všetky doterajšie záležitosti boli bežnými iOS aplikáciami a Book Store Apple či Amazonu umiestňujú klasické elektronické knižky. Najpodstatnejšou zmenou je teda formát a prevedenie knižiek. Z aplikačnej formy do štandardne videnej elektronickej knižky. Aplikácie majú výhodu v použití interaktivity a knižky sú zasa vhodnejšie pre beletriu.

Tieto dobré správy samozrejme umožňuje posun v globálnej politike firiem Apple a Amazon, ktoré rozširujú pôsobnosť svojich predajných systémov aj pre ďalšie jazyky. Ich hardwarové zariadenia tak prestávajú byť púhou hračkou bez schopnosti plne využiť multimediálny obsah na nich naviazaný.

Ezopove bájky: Book Store Apple
H.Ch. Andersen: Book Store Apple

Môže sa Vám ešte páčiť...