Gulášový syndróm

Medzi najviac obľúbené stránky patria „vtipy“. Najčastejšie s možnosťou pridávať odkazy, obrázky. V našich krajoch medzi legendy patrí rozhodne roumen.cz a z celosvetových asi 4chan či 9gag. SME.sk pred časom transformovalo sekciu zábava a vytvorili podobný systém gulas.sme.sk

Občas sa podarí kameň: Ako zistit pohlavie macky? Polozite na zem a zlahka kopnete do zadku. Ak sa rozbehla, je to macka. Ak sa rozbehol – je to kocur.opica v guláši

Čím to trpí? Gulášovým syndrómom? Každá nová služba tohto druhu čoskoro po zrode musí prejsť akútnou formou recyklácie. Všetky otrepané, milionkrát zopakované vtipy a obrázky sa ňou musia premlieť. Isteže všetky takéto stránky majú postihnutie chronickou formou syndrómu.

Musíme im to vyčítať, keď podstatou týchto služieb je „preberanie“ fórov a nie ich autorská tvorba. Je viac než isté, že prispievatelia jednej služby navštevujú „konkurenčné“. Rozhodne nie, len to musíme nejako vydržať, lebo aj my sme ako 7 roční omieľali sójou chutiace fóry.

Recyklovaný guláš

Rozhodol som sa, že môj profil pre takéto veci bude na Guláši. Páči sa mi totiž rozvinutý systém RSS zdrojov umožňujúci sledovanie príspevkov v čítačke.

Za projektom stojí legenda slovenského „hlúpeho“ humoru, Samo Trnka (rozhodne to myslím ako poklonu!) a rozvoj služby je vo fáze beta. Takže ťažko budem dnes popisovať zásadné prednosti, keď už zajtra tam nemusia byť :-)

Tak či onak, pridávanie príspevkov je nadmieru komfortné, má rozvinutý bookmarklet na rýchlu recykláciu obsahu. Vie sa vysporiadať s hlupo vkladaným obsahom (link na youtube video prerobí na embed a pod.).

Poďte na guláš!

Môže sa Vám ešte páčiť...