Kindle Fire je najpredávanejší tablet v sieti Best Buy

Americká sieť Best Buy je často používaná ako etalón predajnosti. Nedávno uvedený Kindle Fire spoločnosti Amazon vystriedal Apple iPad z prvého miesta najpredávanejších tabletov.

Amazon Kindle Fire

Amazon Kindle Fire

Kindle Fire je superlacný tablet postavený na základoch Androidu avšak rozsiahle prepracovaný a hlavne s napevno integrovanou podporou služieb Amazonu. Ten s ním chce rozšíriť rozsah schopností svojich doterajších zariadení o možnosť používať (a hlavne kupovať) multimediálny obsah. Doterajšie zariadenia Kindle boli zamerané výhradne na čiernobiely knihy.

Farebný tablet Amazonu sa stal prvým vlastným zariadením, ktorý umožňuje pripojenie k sortimentu filmov, hudby či seriálov z obchodu Amazon. Zároveň má v sebe adekvátny webový prehliadač a ďalšie nástroje na komunikáciu po internete.

Integrácia so službami a schopnosti práce s internetom dávali tomuto tabletu šance už pred jeho uvedením. Amazon naviac cenu tohto zariadenia postavil na atraktívnych 199 dolárov (v U.S.A. sa cena uvádza bez miestnej dane), čo je voči najnižšej cene iPadu (ale aj ďalších najmä Android tabletov) ledva polovica.

Napriek tomu, že je objektívne menej vybavený a aj menej výkonný, čo potvrdzujú recenzenti, kombinácia uvedených faktorov predpovedá Amazonu ďalší veľmi úspešný produkt.

Amazon totiž vie rovnako ako Apple, že jadrom úspechu nie je samotný hardware ale „vybaľ, zapni a používaj“. Preto aj „zakryl“ Androidové jadro zariadenia a zameral sa na KLIENTOV, nie úzku skupinu geekov.

Kvôli väzbe na elektronické obchody Amazonu je predaj Kindle Fire obmedzený len na U.S.A. avšak toto nebola práve pre spomínaných geekov veľká prekážka ani v prípade predošlých zariadení Kindle, či pri uvádzaní iPadu a iPhone. Práve táto skupina klientov, napriek ich schopnostiam „obísť“ poskytované služby či už Apple alebo Amazonu, zvýšuje povedomie a obraz značky vo svojom okolí.

Apple iPhoneVeľkým príkladom je práve Kindle, ktorý je pre väčšinovú populáciu naďalej nepoužíteľný (sortiment kníh je obmedzený na ponuku mimo náš región), avšak napriek tomu došlo k virálnej propagácií tohto zariadenia. Podobne to fungovalo aj v čase nedostupnosti prvého modelu iPhone v rokoch 2007 a 2008.

Môže sa Vám ešte páčiť...