Ako sa osvedčili nové zdroje v čítačke

Pred časom som si chcel rozšíriť obzory a pribudlo mi pár zdrojov v čítačke.

DRKOT.CZ je perla, ktorú si okamžite pridajte do čítačiek. Autor v češtine vyberá zo zahraničných zdrojov (najviac TechCrunch a odvodené zdroje) a hlavne pridáva svoj komentár. Najlepší projekt posledných mesiacov.

Top Gear pre motoristických fanúšikov (a nielen), ktorý v češtine prináša informácie týkajúce sa relácie Top Gear avšak nielen na úrovni fanúšikovského webu. Oceňujem urputnú snahu prinášať aj veľa zaujímavého.

Elements of webdesign je prvé sklamanie a spočíva v kvantite. Je to akási galéria grafických prvkov, no ide cestou prehltenia čítačiek. Očakával by som naozaj inovatívne veci a nie je to tak.

Design Festival je nakoniec seriózny web, kde sa občas objaví aj zaujímavý tutorial.

Codrops je špecializovaný web, ktorý zverejňuje demá postavené na jquery a už sa silne zameriava na CSS3.

VÚČAKO si už bohužiaľ musíme pripomenúť ako BOLO. Kamojedov (alias Eda Eck) bohužiaľ zomrel. Zalinkoval som vám posledný článok.

TUAW je mohutnejší zdroj o dianí v Apple svete. Je samozrejme pomerne ukecaný a nestíham poriadne vnímať ani všetky nadpisy, takže ho takpovediac archivujem a ak viem, že by sa niečo malo diať, tak prepátram, čo o tom písal TUAW.

Mashable (odoberám len Apple časť) je veľmi podobný TUAW, no má menej príspevkov. Je to ale pre mňa kandidát na odhlásenie.

Gadget Mac je príjemný web, ktorý nepublikuje veľa sena a rozhodne čítam všetko. Je však úzko zameraný na príslušenstvo.

Prihlásil som si aj RSS našich médií: CAS.sk, Pravda, Pluska a SME.sk. Katastrofa. Plné RSS sú nepraktické, priamo paľba odkazov. Všetky odhlasujem, nejde to sledovať ani cez nadpisy.

Techcrunch Mobile (sledujem len RSS časti o mobiloch) a to je paľba. Prakticky nesledovateľné.

Rýchlopalné zdroje by mali zvážiť redukciu na čosi ako téma dňa a do takéhoto RSS zaraďovať kľudne tri-štyri kúsky, ktorých význam je predsa len výnimočnejší.

Môže sa Vám ešte páčiť...