Product placement Apple vo filmoch a seriáloch

Steven Sand na TUAW píše na pomerne zaujímavú tému umiestňovania Apple produktov vo filmoch a seriáloch. Vyzerá to, že v každom americkom diele sa používajú macbooky, imacy alebo aspoň iPhone. Ukazuje sa, že to spôsobuje „cool faktor“ Apple produktov pôsobiaci na tvorcov filmov. Bloomberg BusinessWeek potvrdzuje, že sa v rozmedzí rokov 2009 až 2011 zvýšil product placement o 45 percent. Produkty s jablčným logom bolo vidieť v 40 percentách filmov na horných priečkach rebríčkov návštevnosti.

Apple Macbook Pro laptop

Apple Macbook Pro laptop

Aj keď režiséri umiestňujú Apple produkty do svojich diel možno kvôli tomu cool faktoru (ten funguje určite aj opačným smerom ako od záberu vo filme smerom ku divákom), tak Apple má zrejme iný dôvod. Miluje product placement ale na rozdiel od iných výrobcov odmieta zaň platiť. Len sa „vezie“ na úspechu filmových diel, v ktorých sa ukazujú v scénach jeho produkty. Apple má dokonca dvakrát častejšie umiestňované produkty ako napríklad Chevrolet alebo Ford.

Steven Sand uvádza, že v poslednom Mission Impossible boli Apple produkty „na scéne“ celých osem minút. Tento rozsah má „cenníkovú“ hodnotu 23 miliónov dolárov. A Apple nezaplatil ani dolár.

Text som čerpal z uvádzaného článku na TUAW s umyslom upozorniť na zaujímavú skutočnosť.

Zdroj: TUAW

Môže sa Vám ešte páčiť...