Najlepšie správy pre nás?

Prezerám si článok s najlepšími aplikáciami na správy na iOS a premýšľam, či a ako by dopadol obdobný text pokiaľ by som trval na správach v našom jazyku.

Pre istotu na začiatok: osobne si myslím, že pokiaľ má daná aplikácia byť len primitívna „čítačka RSS“, tak škoda námahy. Teraz nie programátorov alebo média. Skôr čitateľov, ktorí by si mysleli, že by taká appka bola vôbec užitočná.

V skutočnosti vám totiž v takom prípade pomôže obyčajná RSS čítačka, najlepšie Reeder. S trochou námahy aj Flipboard.

Čo to toto…

SME: áno, najväčšie noviny na Slovensku majú appku a pôvodne bola jedinou možnosťou ako pozerať tv.sme.sk, ja osobne som si neskôr ich RSS s videami preparsoval tak, aby som na iPade mohol priamo pozerať ich videa. Aktuálne už majú vkladané videa rovno pozerateľné na iPade v Safari. SME app pozerám výnimočne ak som len na iPhone. Vlastne sa mi páči, že superdôležité veci notifikujú (vychádza to na menej ako raz za mesiac – za to im chvála, že to nezneužívajú).

[appstore id=“409126327″ style=“smallbox“]

Pluska: má trošku zvláštnu pozíciu. Na webe ju nikdy nepozerám. Z celej appky ma zaujíma len časť najčítanejšie a vždy si ju pozriem pred obedom počas čakania. Otvorím jednu maximálne dve správy.

[appstore id=“383047475″ style=“smallbox“]

Reeder: samozrejme najviacej viac na akékoľvek správy. Bohužiaľ je človek odkázaný na RSS zdroje a ak je dané médium hlúpe pošle mi stovky článkov cez svoj RSS kanál a tým to stráca zmysel. Takisto, ak používajú len minimalistické RSS zdroje. Povedal by som, že ukecaný RSS zdroj môže médium mať ale aj niečo pre ľudí, ktorí nechcú komplety ale výber hlavných správ ale v takom prípade dané RSS by malo byť trosku viac ako skriptom osekané dáta.

[appstore id=“375661689″ style=“smallbox“]

Flipboard: na znudené listovanie. Nepúšťam si ho často, no mám ho pre istotu predkonfigurovaný. Trošku zamrzí, že väčšina zdrojov je mimozemských, ehm.. mimoslovenských a som nanajvýš odkázaný na RSSka. No páči sa mi systém keď listujem palcom po iPhone a vlastne ani nemám snahu podrobne skúmať o čom píšu. Napr. zdroj s informáciami o TV seriáloch iba preletím očami.

[appstore id=“358801284″ style=“smallbox“]

Môže sa Vám ešte páčiť...