Čítačka RSS g2reader so septembrovými zmenami

Od jari bolo jasné, že Google Reader končí a dodnes mi je ľúto, že nikto nemohol prevziať aspoň UI tohto nástroja. Následne sme počúvali o mnohých náhradách, no v skutočnosti to drsné začalo až pár dní pred skutočným koncom. Ja som sa zameral na český produkt g2reader. Ten teraz prináša razantnejšie zmeny.

Doterajší vzhľad bol plný farebne kontrastných pozadí:

g2reader

To som pri používaní zvážil v tejto pripomienke.

1. osobne by som uvital radsej bud vsetko s bielym pozadim a ciernym pismom alebo negativne zobrazenie (najlepsie obe s moznostou volby)

2. Trosku viac odlisene ZLOZKY od nazvov zdrojov.

3. Tie prepinacie dve tlacitka, co su pod Pridat Odber, mozno radsej na tu istu uroven s tymto tlacitkom.

4. ked sa pri citani poloziek zdrojov zobrazuje take lavy border-left, tak sa vsetko posunie o kusok doprava (najma ta hviezdicka)

5. ked kliknem na Zlozku, zdroj, mohol by sa prislusne zmenit aj TITLE

6. ikonka zlozky, to plus a minus je kvoli tej zlozke menej vyrazne. Suvisi to aj s bodom 2

7. okrem List rezimu a zobrazeniu v boxoch, by som uvital aj kompaktny rezim, kde su polozky „natlacene“ a za nadpisom je sivou (vzor gReader) este nejake prve slova z description.

8. Urcite podpora aspon casti HTML z description, podpora media obsahu, hodne by pomohla aj identifikacia roznych embed kodov, linkov na media systemy (napr. automaticky prevod youtube linkov na vlozene okno s videom.

9. mozno su v lavom stlpci tieto riadky
Odbery v zložke
shows only unread items
zbytocnymi informaciami (predpoklad je, ze pohladom uz odlisim, ze nasleduju mnou vytvorene zlozky a zdroje) – ciel je usetrit priestor pre rozvinutie zloziek a zdrojov.

10. cervene pozadie v pocitadlach neprecitanych ma trochu „vyrusuje“ :)

11. Domov stranka si „pyta“ aj nejake obrazky :-)

12. jednoduche statistiky, napr. ktore zdroje uz davno neboli obnovene, ktore zdroje som oznacoval za precitane bez precitania (napr. percentualny pomer precitania/neprecitania u zdrojov)

Dufam, ze som toho nenasypal prilis vela :-)

Dnes bola nasadená verzia, ktorá sa vizuálne zmenila:

g2reader-september-2013

Výsledok prešiel do pozadia v jednej a to bielej farbe. To by malo myslím vizuálne vyhovovať a je to úhľadnejšie bez zbytočných veľkých kontrastov.

Hneď neuvidíte (lebo si nespomeniete na pôvodnú verziu) aj niektoré preskupené prvky. V hlavičke sa to viac natlačilo na seba a zaberá menej miesta. Hlavný blok je skoro úplne hore, vyhľadávanie je indikované ikonkou a pole na zápis výrazu sa zobrazí pri prejdení myškou.

Môže sa Vám ešte páčiť...