Bitcoin a „system“

Poviem to dufam zrozumitelne. Nateraz su z bitcoinu napichani nerdi a potom taki zaklapkovani aktivisti proti „systemu“ (iste, zúčastňujú sa na ňom aj iní, kľudne sa pre dobro veci považujte za nich a nevťahujte na seba predošlé označenia, nech nezačinate osočovaním autora).

Povedzme, ze sa zacnu viac presadzovat a par prikladov ako hack tej bitcoinovej ceskej banky v nich vyvola (lo) zdesenie „ako je mozne, ze si to nezabezpecili, zazalujeme ich za to“ az to nakoniec vyusti v presne tu istu situaciu ako su aktualne meny – zabezpecenie bude cosi stat, budu sa pytat poplatky, vybuduju sa struktury napadne podobne komercnym bankam ale aj tym centralnym. No a len sa otoci spirala na to iste miesto.

tellmemore

Kecy o tom, ze bitcoiny vznikaju pocitanim cisiel a ako je to TOTALNE odlisne a premyslene a odolne a ine a uplne inak, su dristy na odvedenie pozornosti od podstaty zakonitosti.

To, co vytvara tie „sprofanovane“ systemy sme my, vratane tych pomatencov, co veria, ze idu proti systemu, uz len priklad toho aku byrokraticku strukturu si dokazalo vybudovat len 200 clenov piratskej strany v cechach, uz len to je pekny priklad.

Nezmenite system, ten system ste vy a ak sa NECHCETE vzdat svojho svetonazoru, ako mozete zmenit seba – teda system? Nie, nemozete.

Námet k úvahe: Bitcoin už preráža aj do reálneho sveta.

Môže sa Vám ešte páčiť...