Kde sa to pokazilo

Problem trosku je, ze su zmiesani. Nielen utecenci pred vojnou ale aj klasicki emigranti. Tak nejako si predstavujem, ze aj utekajuci ma po BEZPROSTREDNOM uteku nejaky ciel = ked skocis z horiaceho domu, obvykle nezostanes sediet na chodniku.

EU flags

Problem s tym suvisi: mas pred sebou skupinu, musis ich nejako nechat prejst procedurami (ak vyhlasuje, ze chce azyl, ak vyhlasuje, ze je utecenec atd.) a ja mam pocit, ze predosle mesiace sme sa VSETCI vykaslali na to, co tie staty dole vlastne hovorili, ze nutne potrebuju = nestihaju, nemaju zdroje, na spravne ale hlavne RYCHLE prejdenie tymi procedurami (ktore maju ako povinnosti vyplyvajucu zo Zenevskych dohod a bohviecoho este).

Kedze sme sa na to vsetci vykaslali, ich v tomto podporit (akoze ano, vykaslali), tak proste nestihali, cas pobytu tych ludi sa predlzoval, nemali ani kde kam, tak sa cinnosti chytili paseraci a sme v pruseri, ktory sa bude zhorsovat.

Paseraci nie su ludomili, zarabaju na tom, a kedze statom sa to obvykle nepaci, chce ich chytit, tak oni budu zdrojom nebezpecnych situacii. Sme prave uzemim paserackych tras. V podstate nemame ziadnu sancu, zacnu jazdit ozbrojeni, zacnu sa okrem utekov aj branit. Prve vystrely budu oni.

A co ine urobit? Vysrat sa na filozofovanie, kto co chce z utecencov a emigrantov robit. Vysrat sa na spekulovanie o kvotach, aj tak tio znamenalo hlavne to, ze by tie vykvotovane skupiny boli len presunute k vybaveniu spominanych procedur tam, kde su kapacity.

Ak ma ktokolvek napad ako tam na mieste vstupu do EU urychlit tie procedury = neriesme legalny, nelegalny vstup – iluzia trojmetroveho muru je hovadina, vsetci to vedia ale vytahuju sem iluzorne poziadavky na hermeticke hranice, sorry :) – cele je to o tom, ze asi je tu nieco, co sa zacalo valit aj kvoli tomu, ze sme na zaciatku nedokazali fungovat, takze ak dnes ti, co su tu davaju domov informacie, ze EU nestiha vybavovat, neposiela moc naspat, lebo nestiha ani zistit kto je co je, tak preco by sa nerozhodli prist DALSI?

Toto je ten bod, kde sa to zlomilo a posralo.

Text vyššie je reakcia, sem si dávam len prepis.

Môže sa Vám ešte páčiť...