Mipow Playbulb: je ešte čo povedať

Vďaka láskavosti macforum.cz a easystore.cz som si mohol vybrať pár vecí a rozhodol som sa pre žiarovky Playbulb od Mipow. Konkrétne klasickú bielu s reproduktorom, sklenú guľu a valcovitú žiarovku s menením farieb. Okrem toho, čo ste sa už dočítali v iných recenziách, skúsim dodať viac a venujem sa praktickým poznámkam.

Zobral som teda tri žiarovky a dnes mi aj prišli:

IMG_0535

Reproduktorová žiarovka

Prvú vybavím reproduktorovú žiarovku, ktorú som pôvodne ani nechcel ale nakoniec som inú žiarovku zamenil za túto. Porovnaním veľkosti si uvedomíte, že je fakt hodne veľka :)

IMG_0536

V predaji je ešte skoro dvakrát drahšia verzia s menením farieb. Táto funguje len na biele svetlo. Vložíte do lampy a klasickým vypínačom zapínate a vypínate. Zároveň sa objaví ako spárovateľné bluetooth zariadenie v iPhone a môžete tam poslať hudbu ako hocijaký iný bluetooth reproduktor (či sluchátka). Ovládací software myslím ani nie je nutný.

Nechcem sa už príliš venovať nízkej praktickosti tejto žiarovky: sám neviem, k čomu by som ju využil. Nevýhodou je hodne slabé svetlo, pýta si totiž inštaláciu ako stropné svietidlo, zároveň ako osvetlenie v stolnej lampe je slabá. Zvuk z reproduktorov je adekvátny prevedeniu.

Playbulb smart

Druhá žiarovke je Playbulb Smart a tá je už o niečo viac praktickejšia. Napodiv pri čisto bielom svetle (ak vypnete dofarbenie) je skoro prijateľná, ak by som to montoval do stropného svetla, chcelo by to niekoľko kusov – tri je asi minimum, päť by možno stačilo.

Samozrejme zapnutie klasického vypínača ju zapne aj vypne. Ak necháte vypínač zapnutý, môžete z aplikácie v iPhone stiahnuť žiarovku až do úplného vypnutia. Tu už môžem začať tým, že prepojenie medzi iPhonom a žiarovkami Mipow je cez bluetooth ale praktické možnosti sú obmedzené výhradne na dodávanú aplikáciu. Tú by som mohol skritizovať nad rámec konštatovania, že ovláda funkcie žiarovky. Chýba mi na úvodnej obrazovke okamžité zapnutie žiarovky v režime aký mala posledne.

Vysvetlím: po spustení appky je zoznam žiaroviek. Ťuknutím sa zobrazí jej panel a až tu môžem žiarovku zapnúť resp. prepnúť z bieleho na farebné svetlo. Dodatočné tlačítko zapne efekty ale tie si nezapamätá pre opätovné spustenie appky.

Samozrejme propagované sú časované funkcie, no tie sú slabá náplasť na to, že by som chcel podporu IFTTT. Opäť nechcem pripomínať aké pekné by bolo aby sa žiarovka zapla čojaviem hodinu po západe slnka a vypla ak vypnem televízor…

Táto žiarovka je však asi najpraktickejšia náladovka, ktorá zrejme môže za istých podmienok fungovať v lustri na strope.

Ja som si ju zatiaľ dal k led pásu za TV a uvidíme, kde skončí.

Sphere

Celkom zabudnutá je sklená Playbulb Sphere a tú musím pochváliť. Zdá sa mi vlastne celkom podarená. Dizajn je kompaktný – proste biela sklená guľa :) úderom ruky sa dokonca zapne – opakovaním sa prepínajú farby. Maličká škoda, že to nevie špeciálne údery, lepšie by bolo jeden úder zapnúť, dva tesne za sebou zasa vypnúť.

Ovládanie aplikáciou je identické ako predošlá žiarovka. Efekt plameňa je na nej celkom fajn – ak si chcete kupovať aj sviečku Playbulb – vlastne ani nemusíte. Samozrejme môžete uprednostniť dizajn kahanca.

Guľa je bez káblov – má baterku. Nabíja sa v miske pripojenej k USB, takže buď guľu len tak hocikde položíte alebo jej dáte miesto na podstavci, ktorý ju aj nabíja.

K úplnemu šťastiu teda snáď chýba možnosť zapnutia pohybom, cez IFTTT a podobné vymoženosti.

Záver

  • chýba podpora IFTTT
  • ovládanie efektov je nepraktické
  • plánované spúšťanie je slabá náhrada
  • reproduktorová žiarovka mi príde nepraktická kombinácia
  • guľa je výborný tip
  • svetelný výkon jednotlivpo použitých žiaroviek je naozaj slabý, výnimkou s výhradou je Smart.
  • Môže sa Vám ešte páčiť...