Vapovanie novej generácie

Začal som vapovať na niečom nepopísateľne blbom. Maličké nádobky s maličkými štuplíkmi. Potom dlhá séria okolo Ego. No a odteraz je to Kangertech Topbox.

Treba k tomu pridať jednu ci dve baterky. Na zaciatok asi pojdem lahsou cestou hotovych zhavicov, v baleni by mal byt vatovy starterpack.

F-18_vapor_halo_at_air_show

Dôvody: značka Kangertech sa opakoval v predošlej konverzácií. Bol odporúčaný SUBOX, následník je TOPBOX, takže som rovno zobral ten.

V balení je GRIP = v preklade obal na baterku s elektronikou, cleartomizér (nádobka na liquid a žhaviace teleso) TOPTANK mini.

Potom ešte je v krabici bordel ako kábel, vnútri cleartomizéru je jedna žhaviaca hlava s modrým pásikom, v krabici je potom hlava s čiernym a tretia s červeným.

Neviem ich rozoznať, ktorá je ktorá.

Posledná hlava je kutilská na domáce namotávanie, v krabici je ešte vatička, nejaké nástroje, špirálka a maličké skrutky.

Ja som nateraz využil hlavu s čiernym pásikom (1,5 ohmové).

Spojazdňovanie je o kúsok zložitejšie, preto pre predstavu popíšem.

Treba si rovno kúpiť baterku (ja som kúpil hneď dve). Baterky sú veľké, určite na ne nemáte nabíjačku ale nie je povinná, nabíjať môžem aj priamo zastrčením kábla do gripu.

Liquid do cleartomizéru: odšróbujem spodok, nakvapkám do dvoch dierok na boku žhaviča trochu liquidu, 5-10 kvapiek. Podľa manuálu na novú hlavu treba kvapkať a potom počkať 20 minút.

Potom do nádobky nalejem liquid, nie do plna, len po tú stredovú rúrku. Zoskrutkujem dokopy, naskrutkujem na grip.

Zapnutie: päťkrát väčšie horné tlačítko. Mal by sa spýtať, či mám novú žhaviacu hlavu. Mám pocit, že treba stlačiť z tých malých tlačítok to spodné.

Grip má niekoľko módov, nikde som poriadne nenašiel vysvetlenie, či má zmysel skúmať, ktorý sa k akej hlave hodí. Ale čo som dlhšie skúmal ako prepínajú.

Musí byť zapnutý grip s naskrutkovaným cleartomizérom. Potom stačí _trikrát_ horné väčšie tlačítko a na obrazovke sa to prepne.

V jednom móde svieti hlavné číslo teplota – riadi sa menšími tlačítkami, pričom to rotuje medzi C a F, vyberte si C. Mne vychádza, že v tomto móde je všetko nad 200 stupńou šialená šleha. Potom je mód, keď sa miesto stupňov rozsvietia Watty, tento grip ide az po 75W ale to je opäť šialená bomba, na tomto móde sa mi asi ťahá najlepšie a pri nastavených 20W. Ostatné módy zobrazujú opäť stupne Celzia (F).

V módoch sa strácam, uvítam prípadne vysvetlenie :)

Dobre je vedieť, že

dve malé tlačítka, stlačte a pridržte, kým sa neotočí display (praváci a ľaváci)

Všetky tri tlačítka, kým sa nerozbliká – lock tlačítok, bohvie k čomu je to dobré.

Nie som si istý, či môžem nádobku naplniť odskrutkovaním zhora a potom až doplna – áno? nie?

Ešte na cleartomizéri je v spodnej časti otáčací kruh po obvode, ktorý zväčšuje alebo zmenšuje otvory pre nasávanie. To je pre vás na odladenie.

Celkový pocit, po prechode z predošlého setu:

úvodné prekvapenie, tie šlehy sú skoro až nepríjemné – rýchlo dole teplotu a watty :))) Je to nový kus, nový žhavič, takže chut liquidu je výraznejšia.

Set je ťažsí. Naťahovanie je voľnejšie, bez „odporu“ – proste trubky s väčším priemerom.Zdá sa mi, že nemusím ťahať tak dlho ako na doterajšom sete ale natiahnutie môže byť kratšie.

Myslím si, že dať tam niečo s väčším objemom nikotínu by už bolo za čiaru – frčím na 6mg a asi pôjdem dole riedením s nulkami.

Žhaviace hlavy sú drahšie (dvojnásobne), takže musím premerať, koľko mi asi tak vydržia. V terajšom sete som už nakoniec menil každý týždeň.

Môže sa Vám ešte páčiť...