Golla Tarif Black pre netbooky a tablety

Dnes som si kúpil tašku Golla Tarif v čiernej verzií (je ešte biela). Fotky si mrknite na tejto stránke.
Primárne určenie: netbooky a tablety maximálne 10″.
Moja podmienka je nula suchých zipsov. Neznášam ich, nemôžem ich ani cítiť. Kššššššššš… prepáčte, ja viem porada. Kšíííííí, klopím zrak lebo som potreboval iba pero. Chúúúš, no hej zabudol na mobil. Sííííxšššš… presne to sú suché zipsy. Otravné.
Vnútro tašky je oranžové, prvý dojem dobrý a aj keď je robená v Číne, tak zrejme pomohol návrh a dohľad európskeho zadávateľa.
Kúpil som ju pre nosenie iPadu SPOLU s ďalším „bordelom“, ktorý obvykle mávam so sebou. Pozor na nemiestne očakávania: taška je silnejšie polstrovaná a preto si v nej asi neodnesiete zrejme ani pollitrovku a rozhodne nie ani časť nákupu zo samoobsluhy.
Má zadné zipsové vrecko ale objemnejšiu peňaženku tam síce vložím ale nejako tam nepasuje. Predné zipsové vrecko je vhodnejšie pre hrubšie veci. V hlavnej časti je diel určený na netbook alebo ipad. Netbook ju zrejme vyplní skoro naplno ale iPad ponecháva veľa priestoru v druhej polovici tašky a s tým som počítal.
Skusmo mi tam teda vojde celkom určite iPad, Samsung Galaxy Tab, oba mobily, foťák, celkom určite aj nejaká tá nabíjačka a spomínané drobnosti (nesúvisejú s technikou).
Čo mi trochu chýba je možnosť niesť ju v ruke, čo Golla Tarif nahrádza možnosťou rýchlo zložiť dlhý pás a „zapáskovať“ – teraz ticho – suchým zipsom (podobný systém majú nabíjačky niektorých laptopov).
Golla Tarif je asi najvhodnejšia na denné nosenie (do práce) a pre dlhodobejšie cestovanie je podľa mňa až príliš polstrovaná a skôr by som použil inú cestovnú tašku.

Môže sa Vám ešte páčiť...