TECH: TV tuner Askey TVIEW

ako som to poriešil s doskou ABIT KT7E na VIA chipsete s Windows XP?26.07.2002


Takže nie je to až také jednoduché, v prvom rade u via chipsetu doporučujem nahrať si nové ovládače, volajú sa 4in1 nižšie je na ne link, mam to na host servri, aby ste nemuseli hladať na inete, ale možno neskor nájdete aj novšie verzie, proste mne to išlo až s týmito.
U Windows XP musíte zabudnúť na normálne sledovanie TV. Bohužiaľ neviem o jedinom tuneri, ktorý by šiel normálne na XPčkach. Ak o nejakom viete a pri sledovaní nezaťažuje počítač (procesor) dajte mi vedieť. Takže buď ostante pri Windows 98 alebo zahoďte inštalačky k tuneru.
Na XP je asi jediná možnosť: použiť program dScaler. Opäť je link dole. Pozor, NETREBA ŽIADNE DRIVERY KU KARTE TV TUNERA. Naozaj stačí samotný program.
Okrem toho, ak by ste chceli drivery, je to nekonečný kruh. Proste to nejde ani za boha. Jediná možnosť sú ešte nezávislácke drivery od uškova.
Pre istotu, dajte aj service pack na XP.
Som zvedavý ako to všetko poriešite… ak chcete toto isté je aj na stránke http://madaj.host.sk/tv/ a dobrá stránka na tunery je ešte http://www.tvfreak.cz/
Ešte vám doporučujem program bRemote, je to cool, ovládať si všetko diaľkovým ovládaním, je to skvelý program, urobil som si skripty aj pre kopec iného softu, takže si diaľkovým ovládam základné veci ako oneskorené vypínanie počítača viď. http://madaj.host.sk/software a kopec iných blbosti, sila je hrať diaľkovým tetris alebo ovládať winamp, acdsee………………
Ak máte nejaké skúsenosti s Win XP a tunermi, sem s nimi a píšte na rony@softhome.net VĎAKA

Môže sa Vám ešte páčiť...