PDA: porovnanie lokalizácii. Sunnysoft a Moravia-Consulting

Takže som si odskúšal lokalizácie PDA s Pocket PC. Recenzie na ne sú v oboch prípadoch skôr PR ako tvrdé testovanie.


Všeobecný úvod
Nechápem, prečo ma obe firmy nútia mať nainštalované naraz aj súbory pre lokalizáciu prostredia, fonty a klávesnice. Navyše ani inštalačný program neumožňuje nevkladať si do PDA len časť, ktorú naozaj chcem. Chápem, že v tejto trojke môže byť cena vyššia, ale………….
Sunnysoft:
Po kúpe PDA som sa dostal najprv k tejto lokalizácii, pôvodne je vraj určená na iPakov takže máličko lokalizačných súborov sa nemusí „trafiť“. O preklade prostredia si myslím svoje a keďže ďalší software sa nelokalizuje, paškvil ktorý na mňa potom zvykne vybafnúť anglicko-slovenským textom sa mi nepáči a nechcem to mať.
Kvalita klávesníc – proste normálna a funguje. Žiadne svetoborné designové hrátky. Ide to a stačí. Keďže neriešia písanie stilusom aj so znakmi s háčkami a čiarkami, tak si treba vystačiť s klábosničkou.
Osobne neviem, či je to problém ale automatické hádanie slov by mohlo vedieť tiež slovensky alebo česky. Podobne by som asi chcel mať spell, ktorý by dopĺňal háčiky a čiarky do textov – keď už sa nemôžem pri skrabaní po displeji vyhrať s háčikmi.
Malá čeština sa pri štarte hlási nechutnou reklamnou obrazovkou, po zakúpení produktu táto otrava DÚFAM NEEXISTUJE, inak by som za to nedal ani korunu – dajte mi vedieť, pokiaľ tam tá reklama je aj vo full verzií, NECHCEM TO :-)
Lokalizácia z Moravia-Consulting:
Dnes som si to stiahol, pretože som sa zasa po čase dostal na stránku p. Kaminskeho. Odkazoval na nejaké ďalšie recenzie, ktoré vydvihli tento produkt do nebies. Získal som pocit, že dostanem možnosť aj škrabať po displeji znaky s diakritikou. Je vidno, že je to produkt, ktory stavia na existencií konkurencie. Preto má KRÁSNU KLÁVESNICU – čo na funkčnosti síce nepridá ale hračičkár si môže zvoliť z troch typov vyobrazenia. Meniť veľkosť plochy kláves ale NEJDE.
Problémom tejto češtiny je, že som ju odinštaloval – je to síce demo ale pokladám za vlezlé, keď mi naskakuje až tak často oznam o demoverzií.
Oproti Sunny je teda klávesnička z moravie vyzrelejšia, avšak neprináša nič nové – funkciu na písanie stilusom s diakritikou som nejako nevedel použiť.
Veľkou škodou je, že PDA nie sú klábosničkami vybavené už v ROM, podobné produkty by sme nemuseli porovnávať – aj keď sa obávam, že vstavaná klávesnica by bola v trojke s týmito dvomi to najhoršie riešenie.
Všetky deklarované nedostatky sú spôsobené mojim subjektívnym pohľadom a chuťou investovať čas do testovania demoverzií. Momentálne dúfam, že v PDA nemám ani mŕtve zvyšky lokalizácií – musím si zvyknúť. Neviem sa rozhodnúť a preto nechávam nákupy na ďalšie týždne, keď dorazia nejaké komentáre.

Môže sa Vám ešte páčiť...