WEB: blogportal nabral vysoké obrátky

blogportalHLAVA zobrala zostavenie myrss na POOH ako podnet pre výrazné zlepšovacie vykonávky blogportálu. Ešte som si len prečítal feed (1) a (2) z HLAVY a viem, že to stoji za to. (Doplnené o dojmy z dnešných zmien)


Kým myrss stavia na registrácií, ktorú MedvídekPú zaviedol už pred pár dňami, potom nasledoval release myrss (ktorý je priamou a silnou konkurenciou práve blogportálu), blogportál je používateľsky od počiatku veľmi jednoduchý a pozitívne primitívny.
Z môjho pohľadu je blogportál subjektívne krajší, kým myrss stavia na vysokej funkčnosti už v čase svojho releasnutia.
Uvidíme, kto sa skôr presadí – POOH stavil na svoju vysokú návštevnosť, čo však ešte neindikuje používanosť tejto služby – predsa len tých noviniek na POOH je deň za dňom požehnane (IT blog, registrácia návštevníkov, programátorsky zaujímavá služba uchovávania Favorites – tu som trolinku otvoril ústa, čo všetko sa dá urobiť). HLAVA zasa musí stíhať okrem výrazneho rastu funkcií aj s marketingovými aktivitami pri presadení blogportálu a to za súčasných problémov s hostingom.
V každom prípade, tentoraz konkurencia HLAVU vypudila do extrémneho vývojového tempa, ktoré obdivujem – ono mu okrem poďakovania nikto nič ani nedá.
Budúcnosť je však taká, že jeden z nich umrie. Buď HLAVA vyčerpaním a následným zanedbaním PR aktivít alebo myrss vyznie doprázdna – pretože obal nebude mať až tak atraktívny ako blogportál.
Všetko je na váhach marketingového presadenia sa – ako vravím myrss má už teraz veľa veľa funkcií. Zvažujem, komu dať hlas – problém je, že v mojom FeedReaderi už tróni blogportál, do PDA si už pchám blogportál.
Idem ešte pozrieť spomínaný blogportál ako pokročil, počítam s tým, že pár mojich pripomienok bolo realizovaných.
Už teraz výrazne odporúčam blogportál na:
čítanie na PDA (hlava, zruš linky na svoj hlava.net na konci – kopíruje sa mi totiž aj tvoja stránka),
jeden RSS feed na všetky relevantné RSS/RDF zdroje (zrejme by mohlo byť možné sa aj registrovať u hlavy, možno časom aj nejaké tie kategórie – nie je podmienkou).
– preberanie hlavovho feedu pre svoje stránky ako
Prípadne ešte okomentujem moje predbežné testy.
Pokračovanie:
PDA verzia je nateraz bez zmien. Máte prednastavené tri varianty. Nie je možné si vybrať vlastné portfólio zdrojov, ktoré ma zaujímajú. Hlava niečo spomínal, že by možno mirroroval aj obsahy. Znie to zaujímavo, avšak sám viem, že mirroring nie je až taká jednoduchá činnosť. Ak to zvládne, prestane byť čitateľ ale aj hlavov pdaportal závislý na samotných zdrojoch a stane sa takým malým „Bloogle“. Trošku mi vadí link na hlavovu stránky, ona sa mi totiždo PDA kopíruje tiež. Kľudne by som PDA verziu tej peknej ikony videl aj na PDA verzií – aspoň PocketPC to zvládne. Design loga sa hlavovi naozaj podaril a tá ikona je skvelá skvelá skvelá, škoda, že sa ešte ani sova ani pixy práve o nej nezmienili.
blogportál RSS feed (link pre váš Feedreader), teraz nazvané GlobalRSS má práve mnou spomínané a navrhované buildovanie na mieru:

Novinka: Nastavte si RSS blogy, které chcete mít v Global RSS, žádná registrace, stačí si pouze sestavit odkaz:
http://blogportal.hlava.net/rss.php?blogid=x,y,z&num=pocet
kde x,y,z jsou ID čísla blogů blogportálu a počet je celkový počet článků, které chcete mít v Global RSS. Pro snadné sestavení odkazu použijte tuto pomůcku.

Oceňujem obojaké rozhranie: postavením vlastného url s feedmi a pomôcku.
Osobne nebudem zrejme samotný blogportál navštevovať často. Môj Feedreader áno, ani tu však nepredpokladám, že si to budem pozerať aktívne, ale PDA verzia áno. Ak náhodou vypadnem niekam von na viac ako 24 hodín, bude to skvelý zdroj na čítanie.
Bloggerom odporúčam: kto nemá HLAVU, nemá šancu sa vopchať do portólia ostro sledovaných blogov.
A kto nie je v rss.pooh.cz sa zrejme v ČR/SR nedostane do FeedReaderov.
HLAVA – skvelé. Aké máš nasledujúce plány? Práve na ne som zvedavý.
Ešte doplňujem, môj prvý pokus použiť pomôcku zlyhal na vnútornej chybe servera, ako vždy, keď toto čítate, už to hlava zrejme opravil.
Vygeneroval som si totiž tento feed ale nevrátil mi relevantný obsah:
http://blogportal.hlava.net/rss.php?blogid=,2,3,4,5,6,9,13,15,17,21,22,23,24,25,26&num=10

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Eda Hlava píše:

    Jaké mám další plány? Moc o nich nehovořit a rovnou je realizovat. Viz. http://www.hlava.net/index.php?blogid=1050356998
    :-)
    Doufám, že to nedopadne jako s tím udělátkem pro Global RSS. :-) Nemám už sílu to více testovat. Zííív. :-)

  2. rony píše:

    No ja mam stastie chytit muchu prv ako autor ;-) mna totiz napadlo vypnut si rss hlavy, kedze ho uz v FD mam. Ale poviem ti pravdu, ze tu ciarku na zaciatku som si nevsimol, to az ty (kedze algoritmus mas v HLAVE ty a nie ja) ;-)
    Dufam, ze ti ostane cas aj na PDA verziu ;-) (a mozno aj vymyslis nieco na mirroring clankov). Potom sa to bude skvele citat ;-)