ami.com Ako vyšachovať Netscape 4.x z hry

Netscape 4.x implementoval neoficiálne niektoré prvky CSS. V tendencií xhtml+css však vývojár narazí na problém, že n4x sa snaží CSS predpis spracovať, čo pri intenzívnejších technikách definícií štýlov spoľahlivo rozhádže stránku. Snáď je tu schodné riešenie, ako zabudnúť na n4x ale nevyšachovať ho ako možného klienta našich stránok.


Pri prezeraní ami.com ma zaujala spôsom importu súborov s CSS.
Keďže n7x nepozná niečo takého @import url(„style-screen.css“); môžeme mu takto regulérne zabrániť, aby mu boli predhodené definície štýlov, ktoré by mohol sprasiť. Tento príkaz ale v ami.com nedali priamo do dokumentu, ale aby zachovali príkaz LINK, tak najprv linkovali z dokumentu súbor style.css a v ňom je len tento príkaz:
@import url(„style-screen.css“);
Ak by som si ešte pred tento príkaz dal jednoduchšie definície štýlov práve pre n7x, tak získame relatívne pozerateľnú stránku aj s akými takými designovými prvkami.
pixy by snáď o tejto technike vedel povedať viac, nakoľko je regulérna, mne sa na prvý pohľad vidí ako bezproblémová a hlavne nediskvalifikuje n7x (čím developerovi uľahčuje vývoj).

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. pixy píše:

    To jsi tedy objevil Ameriku :) – ostatne jako s tim nahrazovanim odkazu obrazkem (o kterem jsem psal docela davno).
    Tohle uz pouziva kazdy… Pro poradek bych snad jen dodal, ze kdyz se pouzije alternativni syntaxe bez url(), neprojde to ani pres MSIE4. Takze:
    @import „style.css“;
    odrizne od stylu NN4 i IE4.

  2. rony píše:

    ja viem, ze nie som pionier :-) tu len objavujem sam seba ;-)