TheBat! – poštový netopier

Jeden z najlepších emailových klientov, s ktorými som kedy prišiel do kontaktu. V nasledujúcom seriáli sa budem podrobne venovať tomuto klientovi, pribudnú aj nejaké šablony správ, ukážky filtrov, pripravované novinky a postrehy z maillistov venovaných tomuto klentovi.


Nasledujúci seriál o aplikácii TheBat! berte ako skúsenosti a postrehy masívne mailujúceho užívateľa. TheBat! používam vyše dvoch rokov a preto som sa rozhodol podeliť sa o svoje skúsenosti a zároveň pokúsiť sa dostať tento software do povedomia užívateľov.
Súčasná verzia TheBat!, ktorú používam aj ja, je 1.62r. Okrem toho sú dostupné aj beta verzie, ktoré boli donedávna pravidelne vydávané. TheBat! patrí k najčastejšie aktualizovaným aplikáciám. Výhodou je, že ak má užívateľ program zakúpený, tak každú novú aktulizáviu môže používať automaticky po jej vydaní bez potreby uhrádzania nejakého poplatku (toto nebude platiť pri prechode z verzie 1.xx na verziu 2.0).
V predchádzajúcom odseku som spomínal, že aktualizácia bola donedávna vykonávaná pravidelne. Už niekoľko mesiacov to ale neplatí, nakoľko to nedovoľujú kapacitné možnosti firmy RITLabs, ktorá stojí za touto aplikáciou. Donedávna na programovaní pracovali len dvaja programátori, ktorí stačili na bežné vylepšovanie kódu. Firmou RITLabs bola ale pred vyše rokom slúbená verzia 2.0 a týmto krokom boli u užívateľov vzbudené očakávania tejto verzie. Jej vydanie sa sľubovalo už niekedy v lete minulého roka. Z mne neznámych dôvodov sa tak doteraz nestalo, ale je možné, že dôvodom boli aj personálne možnosti firmy. Nakoniec sa rozhodlo, že k projektu bol(i) prizvaní ďalší programátor(i). Jeden z pôvodných programátorov ostal pracovať na dolaďovaní kódu verzie 1.xx, zatiaľ čo ostatní pracujú na verzii 2.0. Priebežne niektoré z funkcií sú dopracovávané aj do verzie 1.xx.
Funkcie pripracovanej verzie 2.0 popíšem samostatne v osobitnom príspevku. V nasledujúcich príspevkoch sa budme venovať fukciám existujúcej verzie 1.62.

Môže sa Vám ešte páčiť...

6 komentárov

  1. rony píše:

    urlka:
    http://www.thebat.cz
    http://www.ritlabs.com (ak sa nemylim)
    registracie na Slovensku:
    http://www.sac.sk
    a v cechach http://www.thebat.cz

  2. rony píše:

    jo a ja o niekolko dni zacnem so serialom o najhorsich mailovych klientoch ;-)

  3. Arthur Dent píše:

    TheBat mam taky, uz pres rok a jsem s nim maximalne spokojeny… Aspon mi do pocitace nelezou „Outlook cervi“ :)

  4. otty píše:

    rony, budú aj urlka, keď bude mať článok obsah. Tot bol len prológ ;)

  5. otty píše:

    rony, len ma jedno práve rozčúlilo. Prečo mi odseky označené tagom P neoddelilo prázdnym riadkom. Keď som toto zistil, skúsil som to priklincovať tagom BR, čo sa tiež minulo účinkom. :(

  6. rony píše:

    Red. system robi odseky automaticky, takze na br a p mozes kludne zabudnut.