Aféra Žartovský začala

Prišiel s tým Mentor z bloguje.cz, tu je okomentovanie z kazdy.bloguje.cz. Z významných ľudí sa venujú problému Marek Prokop a ďalší bloggeri.
V pokračovaní tohto spotu je môj komentár ktorý som pridal priamo k článku „Páta kolona“ Žantovského z Reflexu a komentáre tohto príspevku.
K problematike spamu: antispam.cz a moje príspevky: (1) ako vzniká spam a (2) Radim Kolar v príspevku na root.cz.
[Tato informácia, a všetky mnou publikované ďalšie, mala byt zaslaná automaticky do schránky pána Žantovského, avšak po zrelej úvahe som to neurobil, aj keď považujem za mimoriadne nutné p. Žantovského nasledujúce roky informovať o spamovej problematike – nedokážem totiž usporiadať tlačovú konferenciu a žranicu pre novinárov]


pan Zantovsky, dovolujem si vas vyviest z omylu, neberte to prosim osobne ako utok alebo protinazor, ci vstup do bojovnej diskusie. Chcem len poukazat na vase pomylenie si faktov, ktore ciastocne vyplyva (aspon to evokuju vase vyjadrenia) z vasho prispevku.
Bohuzial SPAM nema nic spolocne so slobodou na internete.
Sloboda konci vzdy v momente, ze svojimi prejavmi slobody zacinam obmedzovat ostatnych.
Pletiete si takisto nevyziadane reklamne zasielky posielane elektronickou postou so samotnou internetovou reklamou a davate ich do suvisu s anglicky nazvanymi newslettermi, ktorych mechanizmus vzniku a distribucie je do znacnej miery odlisny (a legalny, aj ked mozno casto otravny) od vo vseobecnosti podvodnych, nevyziadanych, sukromie narusujucich a vyznam elektronickej komunikacie ako takej, narusajucich zasielok, ktore ako pouzivate elektronickej posty musim viac menej neucinne znasat.
O dosledkoch este vacsieho povolenia uzdy takemuto sposobu sirenia komercnych informacii {ponuky na zvacsenie penisu, ponuky vymyslenych osob na prezeranie ich stranok, falsovanie odchodzich adries, stieranie stop po povodcovi mailu, podvodne praktiky pri „odhlasovani“ sprav, neskutocne mnozstvo takychto spamovych mailov v schrankach pouzivatelov, ci podiel „reklamy“ v schranke pouzivatela vzhladom k naozaj pracovnej ci osobnej korespondencii..) sa da dlho diskutovat, avsak podla poslednych studii a predpokladov uz podiel takychto sprav prekracuje nadpolovicny diel. Predstavili ste si svoju postovu schranku rano po otvoreni postoveho klienta v takejto situacii? Vasa schranka, kam dostavate casto dolezite maily sa odrazu stava smetiskom sprav, ktore nepotrebujete, nikdy ste ich nechceli, ponuky sa diametralne lisia od vasich potrieb, su plne nezmyslov, maju urazlivy obsah pre citlivejsie povahy, no a pomedzi vacsinu takychto sprav sa snazia vtesnat tie dolezite a nutne osobne spravy. Tiez citite, ze v takejto situacii mozete to dolezite a nutne lahsie prehliadnut? Tiez uz citite, ze proti takymto praktikam uz nestaci sa len branit umelymi praktikami (filtre na vasom pocitaci, zvacsa aj tak malo ucinne). Ak raz popri mazani 30tich spamov omylom medzi nimi prehliadnete a zmazete dolezitu spravu, potom uz nebudete bardom za zachovanie SPAMovania na internete. Ak vam po 200tý krat pride do schranky sprava, ze vas penis potrebuje zvacsit a mate kliknut na taku a taku stranku, tak zrejme uz vase presvedcenie, ze SPAM je prejavom slobody na internete bude nastrbene.
Pan Zantovsky, dobry zdroj informacii pred vyslovenim takto odvaznych ale nepodlozenych nazorov na problematiku, v ktorej sa nepohybujete s prehladom, je napriklad (v cestine) server http://www.antispam.cz/ (tu mozno pochopite dosledky spamovania) a v poslednej dobe aj velmi chmurny predpoklad vyvoja SPAMu vo svete na serveri http://www.root.cz/ od Radima Kolara, ktory je uz urceny trosku menej laickym osobam.
Pokial mate teda predstavu, ze by ste po postaveni SPAMu za trestny cin prisli o informacie o tlacovkach alebo o oznamy o novinkach, musim vas vyviest z tohto omylu.
Pokial chcete odpovedat a polemizovat, prosim zdrzte sa toho konania, v tomto pripade som skalopevne (a nielen ja, drviva vacsina ludi, ktori internetom ziju a e-mail povazuju za dolezity nastroj pre pracu a aj v sukromi) presvedceny o tom, ze SPAM je jednym z najhorsich veci internetu {dovolujem si tvrdit, ze este pred brutalnym hackingom).

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. Vita píše:

    Slo by trosku odlisit co je jeste odstavec? Stavajici forma textu je ponekud hodne neprehledna…

  2. rony píše:

    mozno, pozriem sa ci sa da vnutit P tagu v sablone top margin alebo nie.

  3. Vita píše:

    rony> zkus http://marabu.savvy.cz/odstavce.php
    Tam si to muzes snadno otestovat :)

  4. rony píše:

    hehe, problem je inde ;-) v Movable Type.