internetová kaviareň k plnej spokojnosti

Svojho času som uvažoval, že keby som zariaďoval internetovú kaviareň, tak pôjde plne na Linuxe. Konkrétnu realizáciu popisuje článok na serveri root.cz.


Napriek tomu tuším, že by sa ozvalo pár kuvikov so pseudoargumentami a možnými protiargumentami. Ja si však myslím, že na 95% času vystačia ľudia s internetovým prehliadačom. Ak im pridám klienta na IRC, ICQ, MSN, potom ešte nezabudnem na prehliadače PDF, DOC, XLS tak väčšinu potrieb v pohode pokryjem. K technickému vybaveniu samozrejme treba ešte napaľovačku (kto sa dneska bude kašlať s disketami), USB port na všelijaké tie kľúčiky (tu už nie som si istý bezproblémovým pripojením).
Čerešničkami už je v článku spomínané premaľovanie do IE farieb.
Mňa osobne by neuspokojila ešte absencia POP3 klienta.

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. ziadny píše:

    „prehliadace PDF,DOC,XLS…“ -velka cast internetovych kaviarni uz dnes prechadza na OpenOffice.org, ktory tieto 3 formaty edituje(PDF „iba“ uklada).
    aktualne stabilne jadro Linuxu plne podporuje standard USB mass storage, ktory tiez podporuju vsetky dnesne USB kluce -tam by problem nemal byt.
    Sucastou balika Mozilla je tiez pohodlny a plne funkcny POP3,IMAP,avselicodalsie klient nazvany vystizne Mail.(ja skor na pouzivanie odporucam jeho matersky projekt Thunderbird, z ktoreho Mail component vychadza).
    prevadzkovanie Linuxoveho netcafé (pozor!! nie herne) je podla mna uplne idealne a protiargumenty su uz dnes absolutne smiesne a neopodstatnene.

  2. rony píše:

    suhlasim a to som chcel spotom povedat ;-)
    principialne neviem o nicom, co by obmedzovalo navstevnikov ;-)