Koľko prorokov o Piane

Nie, ja nebudem prorokovať. Ale mnohí to skúšajú. Dopúšťajú sa však rôznych chýb vo svojom úsudku a hlavne preceňujú niektoré fakty.
V tomto texte isteže je možné mať na niečo názor. Druhá vec je vyvodzovať z toho niečo do budúcnosti netreba podriaďovať len svojmu názoru.
piano


Prvá a nie jediná veľká chyba je sledovať výhradne a len „názory“ v diskusiách na internete. Kto sa na ňom pohybuje, veľmi dobre vie, že PREJAVOVANIE sa v diskusiách je vlastné mizivej časti ľudí, ktorí k nemu majú prístup a používajú ho naozaj často.
Hneď potom v závese ide druhá chyba: spoliehať sa na to, že väčšina diskutujúcich nesúhlasí je opäť hlúpe. Veď opäť vieme, že nespokojní kričia a desať krikľúňov je počuť aj v stotisícovom (tichom) dave. A vieme veľmi dobre, že to, čo kričia nemá z tým zvyškom žiadny vzťah.
Tretia chyba medzi diskutujúcimi a nesúhlasiacimi je len to, že vo svojej naivnosti prorokujú zníženie návštevnosti. Áno, za tie roky sme vybudovali webmi akúsi mantru „opustenosti“. Komu nabehne na stránku najviac ľudí, ten je šéf. Lenže sme nedopovedali, že návštevnosť netvorí ekvivalentný finančný príjem. To sa stane až keď svoju webku dostatočne „monetizujem“. Teda dokážem návštevnosť premieňať na peniaze. Ani vtedy nie je finančný príjem lineárne viazaný k návštevnosti.
Zapamätajte si to: tým, že navštevujete nejaký web, neplatíte mu, ani sprostredkovane. Dokonca mu neplatíte ani keď „mu kliknete z vďačnosti“. Webu platíte výhradne a len vtedy, keď vyberiete zo svojho účtu nejaký obnos a pošlete ho na účet majiteľa toho webu. Keď vbehnete do pekárne 20x za deň a nakoniec si zoberiete suchý rožok, tak ste zaplatili menej ako keď prídete raz a zoberiete peceň chleba. Prosím, nekontrujte mi protipríkladmi. Teraz vysvetľujem ja :-)
Medzi ďalšie chyby argumentácie by som zaradil aj rôzne úsudky z terajšieho sortimentu „platenej zóny“, či rôzne vyhlásenia „čo zamknete, nájdem inde“. Všetko sa totiž môže v čase rýchlo meniť.
Ako vidíte aj sa mení. Pôvodne sme už mali hrať na Piane a stále sa nič nestalo. Na pár weboch svieti vcelku priemerná lišta (vizuálne a výtvarné orgie sa nedejú), potom aká taká plachta (zubatý web 2.0 kruh Tomáša Bellu included) a inak nič.
Vlastne nič, čo by malo diskutujúcich kritikov presvedčiť, že ide o Piano kapely z Titanicu. Ja si počkám. Nič ma to nestojí a hlavne, načo robiť zo seba blba, keď to dlho nepotrvá a miesto falošného proroka budem priamym svedkom. Vy?

Môže sa Vám ešte páčiť...