Na blogy chodíme kvôli osobnostiam

Nadpis ma napadol pri prechádzaní GlobalRSS na blogportal.hlava.net. Tento kanál združuje v ňom registrované blogy a má niektoré výhodné a nevýhodné vlastnosti:
– pribudnuvšie blogy zaregistrujem najjednoduchším možným spôsobom,
– v description je pridaný aj názov blogu pre lepšiu orientáciu,
– do GlobalRSS je pridaný aj celkový kanál RSS systému bloguje.cz
Ten posledný bod je však v description lakonicky označený ako bloguje.cz a práve tu mi v prehľade unikajú osobnosti.


Pôvodne som v spote chcel stručne charakterizovať svoj dojem z jednotlivých osobností píšucích na blogoch a teraz som si to rozmyslel. Stručne to naozaj nejde a určite by som na niekoho zabudol ;-)
Faktom však je, že veľký význam pre mňa má autor spotu a to hlavne v konfrontácií s autormi píšucími pre „neblogové“ spravodajské médiá, kde často ani neregistrujem personálne obmeny redaktorov.
Včera mi jeden čitateľ cez ICQ pripomenul, že moje spoty nikto nekomentuje, akurát som mal otvorené ZIVE a pri pohľade na desiatky až stovky komentárov som dospel k jednoznačnej odpovedi: naozaj nemám záujem o množstvá komentárov. Samozrejme som rád, keď mi raz za čas niekto spot okomentuje ale nemá to vplyv na to, či Spravodaj prežije alebo nie.
Fakt, že už nejaký ten čas píšem sa mi začína oplácať a svoje staré príspevky využívam práve na ten účel, pre ktorý ich píšem – moja externá databanka.
S obdivom sledujem autorov, ktorých príspevky po čase stačí zozbierať a vydať ako literárny celok a prirovnávam to k môjmu spôsobu písania – proste si otvorím formulár, rýchlo napíšem a publikujem bez prípravy či iného korigovania znenia.
Ako teraz – pohľad na hodinky ukončuje moju poobednú siestu a padám von.

Môže sa Vám ešte páčiť...