Dnes som urobil naozaj veľmi dobrý skutok

Poobede som si vybral pol dňa dovolenky a vybehol som si vybrať nejaké tie stroje na kuchtenie. Vcelku spokojný s dôrazom na ďalšie navýšenie mojich budúcich výdavkov som sa šinul smerom ku kuchynskému štúdiu. Na Trnavskom mýte som smeroval do podchodu po schodoch a..


všimol som si, ako sa nejaké dievčatko príliš tlačí k slečne pred ňou a periférne som zaregistroval vyšší výskyt dospelých hnedšej pleti. O pár sekund mi bolo úplne jasné o čo ide. Malá v pohodičke otvorila slečne kabelku a keď ju zatvárala dopadla na jej plece moja ruka. Malá automaticky vykríkla, čo mi robíte a pustila peňaženku na schody. Slečna pokračovala ďalej, hnedí spoluobčania sa zháčili a „nenápadne“ na mňa pozerali. Zakričal som „slečna.. slečna.. vybrali vám peňaženku“.
V ten moment sa celý hlúčik okolo slečny – dospelácke hnedé krovie zastavil, slečna sa otočila, zbadala peňaženku.
Malú som pustil, nemá význam sa ťahať s ňou, čakať na políciu a aj tak nič nedosiahnuť.
Zabočil som na vedľajšie schody a za mnou ešte vyrazil jeden z tlupy a sledoval kam nastupujem, podarilo sa mi ho zmiatnuť ale aj tak som sa necítil príliš okej z tej početnej prevahy – nemám žiadne idealistické predstavy, že by sa ktokoľvek zastal pri prípadnom napadnutí akurát mňa.
Dotyčnú slečnu som viac menej ani nevidel do tváre, trošku som zaľutoval, že som ešte dole nepočkal ale vidina risku stretu s tlupov kakaovníkov ma nelákala.
Určite ďakovala šťastiu – vyzerala na typ, ktorý ešte okradnutý nebol – nabúchanú peňaženku v kabelke kľudne až za chrbtom nosia len idealisti ;-) Mohol som si užiť jedno naozaj úprimné ďakujem v dňešný deň. Priznám sa však, že viacej ma tešilo, že som zasa jednim hajzlíkom prekazil ich akciu.
Pred pár rokmi ma totiž podobní chmatáci pripravili o peňaženku s celým odstupným a posledným platom (práve som končil v jednej firme a mal som pred sebou 2 mesiace voľna).
Odvtedy som si niekoľkokrát premietal ako by som zareagoval, keby som niekoho nachytal. Dopadlo to inak, zvyčajne ma pri pomyslení na to napadali slová ako „skopať“ „dolámať“. Malú možno 8-10 rokov starú som nečakal.
Čo myslíte, ako spomínala dotyčná slečna na mňa, ktorý nečakal na ďakujem?

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. otty píše:

    Zavisí od objemu, ktorý mala v peňaženke.

  2. rony píše:

    ak v nej mala doklady, tak by ich mozno dostala o par dni alebo vobec ;-) bola to dost hruba penazenka.

  3. Mahu píše:

    Pocuj, Rony,lahsiu otazku za menej bodov nemas?:-)
    Len Boh vie ako na teba spomina,ale ja ta chvalim.Sucasne sa pytam,co si dosiahol?Zachranil si penazenku slecne,zabranil si ciganskemu lupu-jednemu, to je vsetko skvele,ale ako to zariadit tak,aby menej lupili-aby napr. nemali „cim“, preco,aby sa nepohybovali „volne“…tie zidovske hviezdy boli na nic, ale take „lapkovoske“ by boli dobre,jeden by zbystril, pritiahol k telu kabelku,penazenku…

  4. rony píše:

    mne by stacilo, keby kazdy prichyteny vreckar bol automaticky kvalifikovany trestnym zakonnikom a zaroven sa na neho pozeralo ako na recidivistu. Ziadny prichyteny vreckar to nerobi prvykrat. To je jasne kazdemu. A podla pravidla 3x a dost by si to dobre zlizol.

  5. Mahu píše:

    to je jasne,ze to nerobi 1x a pravdepodobne smeruje k tvrdsiemu kalibru ako je vreckarenie…tento zakon je vazne nedorieseny…ako skoro vsetko:-(