Divná práca, privyrobte si (naivky)

Keď sa ma známy blogger cez chat pýtal, čo ja na prácu na doma (hodil mi url s takto znejúcim názvom), tak som okamžite reagoval, či mu nešibe, veď je to podvod. Dosť ma zarazilo, keď sa ma spýtal na to, ako to viem (proste som tu webku nepozeral a rovno to aj povedal) ;-) Nevedel som to asi dosť zreteľne vysvetliť a dnes som narazil na spot z PNB a usmial som sa.
Fakt asi existuje kopec lukratívnych zamestnaní, kde sa nedozviete z ponuky nič viac ako slogany typu „práca z domova“, „chcete si privyrobiť?“, „20 000“ a pod. A k nim asi vždy existuje skupina ľudí, ktorí musia proste naraziť a presvedčiť sa o tom, že je to skrytý podvod a akosi neveria na zdravý rozum.
Nemávam tendencie kvalifikovať kombinačné možnosti intelektu ľudí aj podľa vzdelania, avšak bojím sa, že aj medzi nami trošku trafenými PC/IT sa možno nájdu neprimerane naivní ľudia. (pozor: nikoho sa nesnažím uraziť – husi, neozývajte sa)
Mám pocit, že istá skupina ľudí má, pri evidentne viditeľnom stupni znalostí, mať svoju hrdosť a implicitne vyhadzovať z portfólia možností takéto búdy na ľudí. Ťažko sa mi vysvetľujú tie identifikačné znaky tých búdiek – proste to cítim, možno mám nejaké životné skúsenosti, neviem (už počujem búchanie na prostest od urazených posttínežrov)..
Verím, že aj v našej skupinke ;-) sa občas vyskytne zúfalá situácia a človek musí prijať aj menej dôstojnú (k znalostiam) prácu. V tom prípade by som však radšej prijal predstavu predavača v PCshope či adminka na JRD ;-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

6 komentárov

  1. 21 píše:

    najtransparentnejší odrb je http://www.velkypenis.sk :))

  2. rony píše:

    ked nemas prachy aj s velkym penisom ti vypnu stranky ;-)

  3. Markoff.tk píše:

    neviem co si ma rovno nenapisal do clanku, nechapem inak naco narazas, slo mi skor o to, ze odmietas nieco o com nemas este ani paru, to je asi ako povedat na nejaky film ze je to bullshit bez toho, ze by si vobec vedel o com aspon strucne je… btw. na to abych zistil ze je nieco podvod sa nemusim spalit, uz len ja som z tych ktori vopred za nieco zaplatia… pytal som sa preto, ze na sajte nebolo nic konkretne a pre informacie chceli e-mail a tel. cislo, ktore som vsak nebol ochotny dat, no a tak dodnes neviem co za podvod to bolo…
    Markoff.tk
    PS: ale uz sa k tomu nevyjadrujem, prekrucanie veci Ti ide…

  4. rony píše:

    Ja nic neprekrucam ;-) ale neviem preco sa chytas ;-) povedal som negagaj ;-) len si sa teraz sam zhodil, co mi je dost luto.
    Kazdy – absolutne kazdy – podobny system „naboru“ bez urcenia zamerania prace ci podstatnych podrobnosti je podvodom. A ze pocitujes potrebu polemizovat na zbytocne temy je uz tvoja osobna vlastnost, s ktorou nepohnem.
    Ja reagujem na prispevky spoza Moravy, neutocim na teba alebo na spominaneho cloveka, ktory sam nedojde na podstatu podobnych podvodnych lakani ludi. Je len skoda, ze aj ked disponujes istou mierou inteligencie, nedokazes udrzat na uzde svoju chut permanentne zbytocne polemizovat na veci, ku ktorym mas zhodou okolosti kludne aj ten isty nazor, postoj alebo k veciam, ktore su dane ako fakt s nemennym stavom tam alebo inde bez toho, ze by tvoj polemicky postoj cokolvek ovplyvnil.
    Neber to osobne: napisal som jasne „husi neozyvajte sa“. Clovek, ktoreho sa to tyka by sa na tuto vyzvu radsej nemal ozyvat, vec sa ma totiz tak, ze sa zbytocne kompromituje a zviditelni svoje slabiny – ako je napr. naivita vo vztahu k podobnym veciam – pocnuc inzerovanim postupov na zvacsenie penisu, viagry na prirodno cez herbalife alebo rozne tie „prace na doma“ uz priemerny intelekt naozaj SAM definuje podobne informacie ako minimalne zavadzajuce a nedoveryhodne. Uputavat este pozornost na vlastne zavahanie je uz iba to co si nemusel urobit ;-) aj tak sa ta prispevok netykal – ak by ano, tak ta spomeniem a zalinkujem.

  5. Markoff.tk píše:

    ze rad polemizujem kludne aj o veciach na ktorych sa s niekym zhodnem je pravda :-) ze je herbalife a pod. veci podvod je tiez pravda co vie kazdy troska rozumny clovek, ze je „praca na doma podvod“ je tak mozno slovenske specifikum, v normalnych krajinach na zapad od nas sa od pracovnika ktory moze robit svoju pracu za compom doma, aby trcal v praci…

  6. rony píše:

    lenze „homeworking“, ktory mas na mysli sa zariaduje aj v tych normalnych krajinach trosku inak.
    v prvom rade sa klasicky zamestnas, vies na ake miesto ides, robis klasicky prijimaci pohovor, minimalne pred nim vies co praca obnasa a presne u akej firmy.
    a tak ci onak, klasicky homeworking funguje tak, ze niekolko dni ostavas doma a cast tyzdna si v praci.
    ak tuzis naozaj po praci iba doma, tak sa to ako vsade inde robi iba tak, ze robis na volnej nohe.
    v ziadnom pripade sa nabor nerobi podobnym systemom a vsade inde aj v normalnych krajinach podobne budy existuju. existuju preto, ze existuju ludia, ktori sa na ne daju chytit. koniec koncov ani herbalife ci ine somariny sme nevymysleli v nasich nenormalnych krajinach, iba boli importovane.