Windows Mobile support

Stránky Microsoft Windows Mobile support začínajú poskytovať podporu používateľom ale aj vývojárom. Používatelia tu nájdu informácie o používaní systému, download odkazy na stránky tretích strán. Dôležité sú však vývojárske nástroje.


Ak ste počuli o takmer opileckých rečiach jedného z Microsoft ľudí, tak chcem trošku upozorniť na fakt, že Microsoft sa váľa v schizofrénií existencie viacerých operačných systémov, ktorých spoločným menom je Windows a tým podobnosť končí. Takže pre smartphony je tu Windows Mobile for Smartphones a pre PDA prístroje Windows Mobile (bývalé PocketPC). Podľa mňa ide o snahu zjednotiť operačné systémy v súlade s približovaním sa istej časti mobilných telefónov k PIM funkciám. Tak trošku tuším, že Microsoft sa v budúcnosti bude snažiť pre PDAčka (resp. vreckové počítače) vymyslieť systém na úrovni dnešného Windows XP.
Tým by som viacmenej predpovedal zánik dnešných neohrabaných TabletPC – skúšali ste notebook držat v náručí a druhou rukou na ňom čokoľvek maľovať? Skúšali ste si ho položiť na stôl a používať ako poznámkový blok? Viem, nejde to.
PDA prístroje majú v tomto väčší potenciál. Určite dôjde k zotretiu hraníc a pôjde to od hlúpych mobilov na volanie až po klasické notebooky.
Ani sa vás nepýtam na názor, predpokladám časť ľudí, ktorí budú písať len z titulu svojich potrieb a svojho pohľadu, určite sa nájdu vyznavači chytrých mobilov, PDAčiek, notebookov, odporci tejto techniky či vizionárske pohľady. Všetko toto sa už veľakrát premlelo ;-)

Môže sa Vám ešte páčiť...