Nekomentované odkazy II.

Yuhů ma nočným komentárom na pôvodnom príspevku, trošku nakopol smerom k rozvoju problému ľahkého záznamu stránok, ktoré navštevujem počas dňa a považujem za zaujímavé zverejniť na ne odkaz.


Pôvodne som testoval zjednodušený SideNotes a s pár muškami, ktoré mal nakoniec skončil.
Preto som si pozrel znovu stránku autora SideNotes a ten nezištne poskytol odkaz na QuickNote. Keďže zatiaľ nikto neokašlal cez Javascript ukladanie dát na lokálny disk (čo si myslím, že by teoreticky šlo, len neviem, či existuje v Mozille niečo ako InnerHtml a spol.) a celkovo cestu Bookmarkletov v tomto probléme nepovažujem pre mňa zaujímavú, chcem ísť cestou Extension pre Mozillu.
Inštalácia
Vložil som si teda do Firebirdu extension QuickNote a som viacej spokojný ako s pôvodným SideNotes.
V prvom rade mám pocit, že národné prostredie je trošku kvalitnejšie implementované, neviem ako je to s rôznymi kódovaniami textu.
Funguje to dvojím spôsobom:
Označím nejaký text na stránke a pravým tlačítkom ho pošlem do QuickNote. Tam sa ten text objaví a za ním oddelený zvláštnym znakom (ako stvoreným pre algoritmy) URI (to URI sa dá vypnúť). Okamžite sa však obsah aj ukladá na disk.
Iný spôsob je tlačítko (ikonka), ktorej stlačenie ukáže QuickNote ako Sidebar, Tab alebo plávajúce okienko.
Spracovanie
Tak som sa rozhodol, že sa oplatí nascriptovať to teraz. Prejdem textový súbor a po výskyte toho znaku nasledovanom URI to prevediem na HTML odkaz.
Preparsovaný textový súbor prenesiem FTPčkom na server. Ten sa pri následnom spracovaní vloží do indexového súboru HTML stránky alebo iným riešením vloží do stránky.
Výsledok by mal vedieť čo najviac
Väčšinu tejto práce chcem minimalizovať a tak by som chcel dosiahnuť, že jediné čo urobím je označenie vhodného textu, odoslanie do okienka QuickNote.
Ostatné už urobí skript – skonvertuje, spustí FTP prenos. Nejde to urobiť na udalosť a tak si zrejme urobím dve možnosti aktualizácie na web:
1. plánované spustenie (windowsový cron rulez – Naplánované úlohy)
2. ikonka na desktope s odkazom na spustenie konvertovania a prenostu (vlastne ten istý skript ako v bode 1.)
Konvertovanie urobím takými prostriedkami, ktoré mám k dispozícií: starý baťák, novší WSH alebo Perl na serveri.

Môže sa Vám ešte páčiť...