Firebird dospel do ďalšej verzie aj s novým menom

[OPLATÍ SA] Mimoriadne prerušujeme naše vysielanie a oznamujeme, že vyšla nová verzia mimoriadne obľúbeného a populárneho prehliadača Firebird.
Firebird se mění na FirefoxSpolu s príchodom verzie 0.8 (čo značí ešte vývojové štádium pred vydaním oficiálnej "pevnej" verzie, ako je zvykom u opensource, kedy ešte nie je vlastne nič isté a zaistené, že to tak bude "navždy") sprevádza aj zmena mena z Firebird na Firefox, hlavne z dôvodu odlíšenia sa od iných produktov. Zmena mena neznamená teda nič podstatné, kto si u týchto verzií zvykol na Firebird, zvykne si aj na Firefox – koniec koncov akékoľvek ustálenie pojmov čakajme až s vydaním verzií s číslom nad 1 pred bodkou.
Napriek nulkovým verziám bola Firebirdu zbytočne vyčítaná absencia "inštalátoru" (aj keď odzipovanie ja vítam ako vhodnejšiu formu, predsa len klikklik je pre rozšírenie už teraz vysoko highend kvalitného prehliadača len a len prínosom). Viac nových features hľadaje u zdroja.
V dobe písania príspevku prebieha zrejme nával záujemcov na mozilla.org ;-) (žeby developeri?). Správu medzi weblogy priniesol About.

Môže sa Vám ešte páčiť...