Je mi niekto schopný poradiť TELEVÍZOR?

Mám trošku netradičnú otázku: chcem kúpiť televízor.
Podmienkou je samozrejme slušná cena pre človeka, ktorý nechce vraziť do TV prístroja ťažké desaťtisíce či stotisíce a najlepšie keď uvediem, kde sa môj záujem pohybuje teraz:

  • uhlopriečka 72cm resp. viac,
  • naozaj plochá obrazovka (čiže žiadny ojebovák Flat, čo je len ploché sklo pred inak guľatou obrazovkou) – proste sa nevyznám v označeniach typu Flat, Extra Flat, Super Flat, Real Flat a tuším sú to len marketingové oblbováky,
  • 100MHz radšej avšak uznám argumenty proti,
  • 4:3 alebo 16:9 zvažujem do tej miery, že u varianty 16:9 by som vyžadoval plochu pre 4:3 obraz (klasické tv vysielanie) porovnateľnú s 70cm obrazovkou 4:3,
  • niektoré funkcie navyše by sa mi samozrejme hodili avšak neviem presne im definovať stupne významu,
  • s najväčšou pravdepodobnosťou tam pribudne ešte DVD, zrejme prístroj KISS, lenže prehrávanie DVD nebude majoritou.

Vcelku su mi sympatické aj televízory TESLA, OVP – rád by som počul váš názor. Aj názory typu TV GORENJE určite nie. Cena TV nad 50 tisíc SK je už u mňa na zváženie účelnosti investície. Keďže to nejdem kupovať zajtra, tak ma poteší každá vaša skúsenosť.

Môže sa Vám ešte páčiť...

10 komentárov

  1. pixy píše:

    Vcera jsem zrovna nahodou potkal takovou, co jsem si rikal, ze tu bych si asi koupil…
    http://www.obchodni-dum.cz/find.phtml (maji tam blby URL, abych poslal primy odkaz) – dej si hledat Mascom, uhlopricka nad 72cm. Jsou tam jak temer ploche (SuperFlat) – zkusim orezane URL, jestli bude chodit: http://www.obchodni-dum.cz/detail.phtml?id=29744 – tak zcela ploche (RealFlat) – http://www.obchodni-dum.cz/detail.phtml?id=23310
    Dooprucuju to proto, ze ja ujizdim na televizich Nokia – mam uz druhou za poslednich dvanact let (prvni asi osm let, ted „novejsi“ uz asi ctyri roky). Hlavne kvuli intuitivnimu, jednoduchemu a prehlednemu ovladani (proste Nokia) a skvele pameti na teletext. A pochopitelne dobre hraje. No a Finlux a Mascom jsou (pokud vim) nastupci Nokie, ktera svou TV divizi prodala…

  2. rony píše:

    vidis a ja som si pri nazve MASCOM pomyslel cosi o neumelych vietnamcoch.

  3. Richard H. píše:

    Jestli se nepletu, tak MASCOM je Nokia (nyní Finlux) montovaná v ČR.
    Já bych si dovolil doporučit cokoliv od německé firmy LOEWE – http://www.loewe.de/ – mám od nich 50Hz bednu od roku 97, funguje absolutně spolehlivě a vůbec jejich TV v rodném Německu vyhrávají jeden žebříček spolehlivosti a spokojenosti majitelů za druhým. Už se (minimálně v ČR) dá sehnat v pohodě, tehdy jsem ji sháněl docela dlouho, několikrát volal dovozci atd.
    Tenkrát v tom byla obrazovka Philips BlackLine S, kterou sám Philips montoval do televizí od 40kKč výše, zatímco moje Loewe Contur mě stála cca 25 (ofic. cena 28). Černá je opravdu černá, ne tmavě šedá jako u spousty jiných TV. Oproti SONY, kterou si tehdy kupoval tchán (po známosti zlevněnou z 35 na 28) má MNOHEM lepší obraz i zvuk. Teletext má paměť na 40 stránek (u všech ostatních modelů firmy to bylo 100), což je o 36-39 více, než bylo tehdy běžné.
    Že má lahůdkový design je jen třešnička na dortu. Pokud budu mít při nákupu další TV možnost, jinou značku nezvolím.

  4. rony píše:

    LOEWE zacina s cenami od 50 tisic.

  5. azure píše:

    Toto nie je celkom moja parketa, ale bratranec si kedysi nekupoval nic ine ako JVC..
    a take tie televizory nad 100 000 ma v sucasnosti dva, ale ja neviem prist na to, co extra na nich vidi.. proste pre mna to nema taku uzitkovu hodnotu

  6. rony píše:

    plat tvojho bratranca by som miloval.

  7. azure píše:

    to nie je o plate, ale o tom, na co je kto zatazeny..

  8. rony píše:

    ale ma pravdu, to taka telka vydrzi 5-8 rokov a stale sa na nu da kukat ;)

  9. bsa píše:

    ked sme pri tych znackach pozri sa na to pragmaticky, dobre obrazovky moze vyrabat cca 10 fabrik na svete (mozno aj menej). Obrazovka sa neda kupit o 90% menej v tej istej kvalite ako ju kupuju ostatny. Tj jednoduchym scanom trhu zistis, kde sa pohybuju cenove hranice tvojich narokov. Myslim, ze lacnaky vyfiltrujes okamzite. Dolezita je podla mna zaruka a dostupnost servisu. Mne sa pokazil ako philips tak aj sony. Sice to sony hned a philips po 3 rokoch. Dnes v dobe kedy vselijaky jangjong enterprajzis vyraba lcd a HP sa chysta vyrabat dvd a uz vyraba fotaky sa predsa nemozes spolahnut nanic! :)

  10. rony píše:

    ja viem, preto sa mi paci TESLA aj OVP, lebo maju normalne obrazovky.
    Trosku ma prekvapil pixy tym, ze MASCOM je vlastne Nokia, fakt som mal pocit, ze ta znacka su nejaky korejci alebo nova guinea ;-)
    Problem je, ze potrebujem vediet, ktore znacky urcite nie a potom vlastnu skusenost s nejakym aktualnym modelom na trhu.
    Bral by som aj LOEWE ale som v rozpakoch – videl som od LOEWE iba telky nad 50tisic a to je moc na to, ze na to iba cumim ;-)