PHPčkové prepínatko alternatívnych CSS

Zatiaľ používam javascript na prepínanie alternatívnych CSS. V kontexte s uľahčením záťaže je linkovaný CSS súbor výhodou, pretože pokiaľ má CSS súbor prehliadač v cache, vôbec sa nesnaží ho stiahnuť znova. Problém však možno nastáva pokiaľ použijem ako linkovaný CSS súbor skript s príponou PHP. Vie mi niekto povedať, či v takom prípade náhodou prehliadače nesťahujú obsah ním generovaný častejšie ako pri použití statického súboru CSS?

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. Kelso píše:

    Tak to presne neviem. Na http://www.frk.sk som menič štýlov pomocou PHP rozbehal vďaka návodu Pixyho. Možno to tam nájdeš… Link: http://www.pixy.cz/blog/2003_11_archiv.html#1068200165

  2. roosei píše:

    Nepochopil jsem, za chces, aby se css soubor nacital z cache, nebo o to naopak nestojis. Mne to prijde spis na obtiz, protoze kdyz pak udelas zmenu v css, tak treba takovy IE to porad tvrdohlave cuca z cache a pomuze jedine ctrl+f5 (ne pouze refresh!).
    Pokud tomu chces zabrani, zkus to linkovat z php souboru, kde odesilej hlavicky pro no-cache…

  3. rony píše:

    ja to viem pouzit, v tom problem nie je, pre mna je otazka v rozdielnom chapani dynamicky generovanych dat tak pre server tak pre klientov, ci nahodou u CSS dat posielanych PHP skriptom nedochadza nakoniec k ich neustalemu nacitavaniu.
    Ja totiz predpokladam, ze ked uz raz naklepem CSS, odladim ho, a vopcham do PHP, tak uz s tym prilis hybat nebudem, takze by som preferoval, aby v co najvacsej miere klienti _nemuseli_ CSS predpis stahovat len preto, ze je to odrazu dynamicky generovane a nie ako „klasicky“ staticky subor.