Hulan: webová reklama?

Ad: Nesmyslnost drahé reklamy na seznam.cz!
Pridávam ja svoj komentár:


hm.. chlapi.. cela reklamna masineria v tejto forme je uz len mrtvola, ktoru udrzuje iba masineria uz etablovanych spolocnosti, ktore nemozu z principu zachovania vlastnej existencie priznat zbytocnost investicii do nich. Mozu hladat ine formy, mozu posobit agresivnejsie, mozu zacat klamat alebo miernejsie zavadzat minulymi uspechmi. Nadalej vsak bude internetova reklama v dnesnom stave nezmyselne drahou zalezitostou, ktoru uz vyuziju ti, ktori si snad povazuju za povinnost masirovat aj takto navstevnikov. Cize u nich je nepodstatne odkliknutie, postaci zobrazenie obrazku rovno pred oci navstevnika.
Prestanem byt demagogom v tomto komentari a pripomeniem, co som nevyriekol ja ale co je zname nielen nam: dobra reklama je dobra referencia, reklamou (pre beznu firmu, sluzbu, stranku, produkt – nie pre velku nadnarodnu korporaciu) je link v clanku, je to kontextova reklama v style Google, a vzdy je to bezpodmienecne reklama na rozhodne vysokonavstevovanej stranke a to hlavne ludmi, z ktorych vyznamna cast sa vymyka z nesurodej masy a moze mat chut si kliknut.
Co by som ja robil, pokial by som mal nieco nove a chcel by som to podporit? Vyhladam oborovo blizke weby a skusim „bezplatny“ marketing – poslem im informaciu o produkte pripadne budem chciet nejaku formu uvedenia linku na nich. Ak je moj produkt „vseobjimajici“ registrujem ho v katalogoch, vyhladavacoch a pripadne si v nich priplatim za poziciu. Urcite si ale pozriem, akou formou su u nich tieto vyssie pozicie prezentovane. Urcite ale budem mat ciel nie cakat kliknutia ale zapracujem na zvyseni povedomia o mojom produkte – tu skor stranke o nom.
Som ale ubohy teoretik internetovej reklamy, takze ma neberte prilis vazne ;-)

Môže sa Vám ešte páčiť...