DVD napaľovačky a náročnosť na HW zdroje

Tak som si prečítal o osemrýchlostných napaľovačkách a hodil časopis tri metre odomňa. Vraj pri tejto rýchlosti sa nedá ani rozumne pohnúť myškou. Pripomína mi to staré časy, kedy sme tŕpli či to CD po napálení vypľuje v pohode.
Nie, nechcem DVD napaľovačku. Nechcem zasa čakať pol hodiny na napálenie pár dát. Nechcem sa obávať, že mi menší cvrkot na sieti zniči médium. Nechcem sa vrátiť naspäť.
Popritom ma samozrejme napadlo, že pako si kúpi DVD napaľovačku a k nej aj nový výkonnejší hardware. A zasa sa točí materiál nie vtedy, keď doslúži a sú fakt rozumné dôvody ale proste kvôli banalite.
Len keď premýšľam nad malosťou 650-tich megabajtov, tak si spomeniem, že pred rokmi som obsah 1 CD zbieral krvopotne ;-) a natlačil na médium čo sa dá. Pri dnešných cenách CD médií je to predsa len lepšie.
V práci rozbehávame veľký DVD jukebox.. :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

8 komentárov

  1. pepe píše:

    Ono to tam bolo uvadzane v suvislosti s menej vykonnym strojom… Nebolo tam pisane obecne, ze pri 8-nasobnej rychlosti sa neda…

  2. rony píše:

    hovorili cosi o 800megaherzovom stroji. ak nemozem hybat myskou na tomto a na dvakrat rychlejsom to potom zatazi do mrtva kludne aj prehliadac…

  3. pepe píše:

    Ale 11 MB/s chce predsa svoje… nie? Nemozme sa divit, ze starsie stroje to nezvladnu…

  4. rony píše:

    ved ja som napisal svoj postreh: ako bezvyznamna udalost ako narocna DVDcka donuti ludi zasa raz kupovat vykonnejsie stroje aj ked im v drvivej vacsine naozaj stacia jednogigove procesory..

  5. Jamesek píše:

    Já jsem si koupil v lednu dvd vypalovačku. Je „pouze“ čtyřrychlostní („tehdy“ lepší nebyla a i dnes je to kvalitou špička), ale nemůžu si ji vynachválit. Na mé 800 funguje skvěle a klidně při vypalování mám spuštěno cokoliv. Winamp, internet, Autocad, připojené PDA a buhví co ještě o čem nevím. Žádnou mašinu jsem kupovat nemusel …

  6. rony píše:

    Jamesek: ano ja som pisal o 8x

  7. rADo píše:

    Ono to Rony není až tak hrozné. Já mám LiteOn 811S (8x vypalování DVD-R), a… naprosto v pohodě. Klidně vypaluji, na pozadí běží firewall, v popřadí Dreamweaver, Opera, a mraky dalších věcí.. Prostě MOHU DĚLAT CO CHCI.
    Hardware? P-IV/3.2/HT , 1GB RAM ;)

  8. rony píše:

    Ano, v tom _posledne_ spomenutom to bude, ked mam 800MHz procesor a nemam iny dovod na novsi (plus novy MB plus nova RAM), tak je 8x DVD zla kupa, nic ine som nechcel naznacit.