DVD: 15 minút / Oběti a vrazi

Ako písal Bolek (sorry, tie linky z lide.cz mi nerobia dobre – nepamätám si nikdy) oplatí sa kupovať si časopisy s prílohou filmu na DVD. Jsa čerstvo majiteľ domášnego kinownika som si nadšene zo stánku browsol už druhý film a to 15 minút s Karlom Rodenom. Ako menší patriot som tento film zúfalo snažil synchronizovať s titulkami už hodne dávno a potom som to vzdal a čakal.
Tentoraz mi to ale nedalo, titul to bol atraktívny (tou českou účasťou) a viacmenej neľutujem. Obal DVD trošku klame – má to len dve zvukové stopy a české titulky.
Mierne som konsternovaný z nižšej zvukovej hladiny DVD diskov napríklad oproti priam nebeskému hučaniu rádia alebo TV zapojeného cez DVD vyhrávač.
Film zrejme veľa ľudí sklame pomerne plochým dejom a príliš skoro prezradenou hlavnou myšlienkou filmu. Záver už nenapravilo ani klasické opakované zmŕtvychstanie zloduchov. V jebkovitosť Olega by som uveril v prípade preobsadenia ale Roden si zrejme na zloduchovi zgustol aj keď mám pocit, že degenerované typy ho už musia nudiť :-)
Vcelku mi vbehlo do vkusu menu DVD a pomerne bohaté bonusy.
Film predtým sa volal Oběti a vrazi a opäť tam straší Karel Roden s Ivanou Chýlkovou. Priznávam, že tento ma zaujal skôr kvôli Chýlkovej ale akosi tam nie je nikde nahá ako zvykne inokedy. Téma filmu k tomu skôr vyzývala a ono nič. O filme som dovtedy nepočul ale prekvapil ma a doporučujem. Roden si tu strihol slušnú rolu degeneráta ;-)
K nákupom týchto filmov – už hodne dlhú dobu obehávam výpredajové DVD v hypermarketoch a za podobné ceny sa posledné mesiace aj tam vyskytujú zberateľské kusy – v zmysle „je to lacné, tak si to kúpim“. A za veľmi slušnú cenu som si práve v hypermarkete strihol DVD Kill Bill až som neskôr bol prekvapený kvalitou vydania DVD a tým, že je to vlastne u DVD ešte novinka. Proste divné veci sa to dejú.
U filmov je to ale často tipovačka – po prezretí to zapadne prachom a máloktorá vec vás zvedie po pol roku si to natrénovať opätovným pozrením. Pred rokmi som mal na 486tke VideoCD s filmom Sieť. Ten som videl dajme tomu 70 krát. Toto už asi neprekonám.

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď