USB disk?

Markoff už nejaký ten rok neuznáva diskety, a má pravdu. Naozaj by mali výrobcovia mainboardov alebo assembleri počítačov _zdarma_ pribaľovať USB kľúč k počítačom, vtedy by sa to zrejme rozšírilo hodne.
Ďalej komentujem jeho článok:
usb disk mas zvacsa iba jeden, diskiet viac. Disketa je lacnejsia ako usb disk, proste tazko usb disk hodim kamosovi a cakam, kym mi ho vrati ;-)
vymena dat sietou stroskotava na absolutnej neznalosti ludi – skusal niekto cokolvek v zmysle „jo, tie subory som ti hodil na www.niekam.sk“ alebo opacne „hod mi to na web“ – to je casto s ludmi neriesitelny problem.
Ked ide ale o potrebu si riesit individualne prenos dat napriklad z domu do prace je usb disk dobre riesenie hned po praktickom prenose za pomoci internetu.
Internet je ale nepouzitelny uz dajme tomu od velkosti dat 20 megabajtov (dajmetomu) pretoze je to zufalo pomale aj ked mas lepsiu linku.
Ja vidim riesenie v nejakom personalizatore – krabicka, kde bude tvoj profil do windows s nastavenim prostredia a priestor na data – cojaviem par gigabajtov. Tam by sa ti prípadne zmestil aj nejaký tvoj software a aspoň dáta, ktoré chceš roamovať. Windows 2000 už na roamovanie pripravené sú.

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Markoff píše:

    mal by si rozlisovat medzi USB disk (HDD v USB puzdre) a USB flashdisk
    ad tazko niekomu pozicias – keby sa rozsirili, tak ho kazdy nosi na klucenke, teda ma stale u seba a ver mi ze keby boli ku kazdej doske, tak by si urcite nemal len 1 lebo by to stlacilo ich cenu kvoli dostupnosti a mohol by si mat kludne aj 2-3
    hod to na web riesia sluzby ako uschovna.cz ci proste najjednoduchsi je mail, tam zvladne pribalit subor ako prilohu naozaj aj analfabet

  2. rony píše:

    rozlisujem a hovorim jednoznacne iba o tych malickych „klucenkach“
    usb hardisk je trosku ine cafe.
    priznam ale, ze mne pda plni prave funkciu usb klucenky.