Blogológia, blogológovia, bloggeri

Tak sa nám pomaličky z veľkého Lupieho tresku kryštalizuje nový vedný odbor „Blogológia“ ako odvetie filozoficko-výzkumníckeho smeru s analytickými zložkami susediacimi s oddeleniami ako drogológia, freudológia a iné navýsosť potrebné oddelenia výskumu života a tak vôbec.
Blogológom sa typicky stáva jedinec, ktorý zvyčajne nedávno objavil tento fenomén a pomaličky sa začína orientovať v pojmológií blogológie. Vzhľadom na svoje predchádzajúce psychlologicko-analytické schopnosti vyvinie úsilie k produkovaniu odborných a teraz už blogologických traktátov pojednávajúcich o ich význame ale najmä o samotnom význame výskumu, čiže blogológie. Drvivá väčšina materiálov obsahuje porovnávanie s inými javmi či už príbuznými alebo nie. Táto skupina blogológov, nebojme sa povedať blogologická komunita blogológov sa formuje veľmi výrazne a rýchlo. Črtá sa aj možný rozkol tejto komunity na dva tábory – fanatických zástancov pozitívneho významu blogológie a blogológovia popierajúci akúkoľvek formu existencie blogológie.
Len či má vôbec zmysel o tom hovoriť, že… keď je to stránka ako stránka. V prehliadači sa totiž naďalej žiadna revolúcia nedeje – buď sa vám zobrazí to, čo vás nezaujíma alebo naopak má istú atraktivitu. Tak ako po minulé roky alebo tak ako to aj vždy bude… Až na to, že blogológia je iba súčasť súhrnného metaodboru ohovnológia

Váš blogológ nižšej kategórie B

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. Adam Javůrek píše:

    Rony, existují lidé, kteří zkoumají deníky (ze všech úhlů – kdo to vydává, kdo to píše, kdo to čte, jak to na koho působí, o čem se píše). Existují lidé, kteří se zaměřují na televizi. Existují lidé, kteří se specializují na rozhlas. Existují lidé, kteří se specializují na média veřejné služby. Existují lidé, kteří sledují chování uživatelů chatů. Existují lidé, kteří studují weblogy. Až vznikne nová komunikační technologie, která se bude jmenovat třeba FRUCHTLE, objeví se lidé, kteří budou studovat fruchtli. Budou hledat, zda má svá specifika oproti jiným technologiím atd.
    Smiř se s tím. ;-))
    Chápu, že 99.99% bloggerů naprosto nezajímají výzkumy blogu, to je v pořádku. Ale dovolte nám, kteří ty blogy zkoumají (resp. v mém případě v kontextu amaterizace médií, poněvadž samozřejmě nelze zkoumat jen jednu věc a nevidět okolí), abychom se zabývali tím, co nás zajímá, a nemuseli chodit v kanálech a temných ulicích a nepřipadali si jako zvrhlíci. ;-))

  2. Martin Kopta píše:

    Jsem služebně o měsíc starší ohovnolog než ty, nulo. :-)

  3. rony píše:

    [1] ja si len spominam na nejaku Denisu, ktora svoj vyskum trasformovala do toho chrlica „tamten sa na mna vysral“, „ten odmietol“, proste vies o ktorom prispevku Denisy Kery hovorim. Ona sa citi urazena z toho, ze jej vyskum viacmenej odignorovalo niekolko ludi co by este nevadilo, v bode 7. nahrnula hnoj na komplet celu „blogosferu“ bez vynimky ;-) A pritom stale opakujem ja a aj kopec dalsich ludi: piseme si zo zabavy, nejako nas nezaujimaju snahy skumat dlzku kridel potkanov ;-) ale nech aj opacne ti co sa snazia o tento vyskum preboha nech neprejavuju taketo city a pocity ;-) ved je to cele smiesne.
    [2] Kopto kopto ;-) vsade by si chcel byt prvy ;-))

  4. Rhapsody píše:

    Adame Javůrku, že existují lidé, kteří zkoumají deníky ze všech úhlů, kdo to píše, kdo to čte, jak to na koho působí… tos neměl říkat!! Jsem neuvěřitelně paranoidní, dovedeš si představit, jaký to může mít dopad na mojí psychiku?? S touto informací se nemůžu smířit!!