Milí mikrovlnkoví, DSLkoví a Chelloví provideri

Proste všetci, čo pripájate domácnosti a menšie firmy do internetu:
Skúste zvážiť istú formu osvety o ochrane proti vírusom, spywaru a ďalšie opatrenia pre ochranu vašich sietí a tým dôsledkom aj zamedzenie ovplyvňovania ostatných sietí vašimi klientami.
Skúste ísť na to prevenciou – súčasťou zmluvy s klientom by mali byť výrazné materiály o zásadach bezpečnosti aj s ponukou riešení a to najmä riešení zdarma.
Zabezpečujte trošku paranoickejšie svoje siete – kontrolujte, čo vaši klienti odosielajú mailami a blokujte ich, pokiaľ sa stávajú infekčnými.

Proste robte čokoľvek, nech sa nestávate zdrojmi vírusových lavín

Ja som totiž rozhodnutý do host deny vložiť všetky vaše adresy a urobiť z vás nakoniec izolované a nefunkčné ostrovy.
Štve ma totiž napríklad ADSL sieť telecomu – každých pár sekúnd mi pošle vírus. Podľa mňa to nie je normálne. Zodpovednosť nie je totiž len na klientovi ale aj na prevádzkovateľovi siete. Odpoveď z telecomu na moje upozornenie neprišla. Takže som možno prvý, ktorý blokuje Telecom z dôvodu celospoločenského ohrozovania a nebezpečného správania sa ;-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. vylevka píše:

    Ohladne osvety – konecne niekto kto ma totozny nazor, uz som myslel, ze som (s takymto nazorom) magor a vsetci ostatni (ti, ktori na to zvysoka kaslu z pozicie providera i z pozicie usera) su normalny ;-)
    Mna stve este jedna vec – co robit s loosermi, co mi skenuju porty a este k tomu su pripojeni i cez toho isteho providera ako ja… Uz sa chystam nastvat, ale obavam sa, ze provider na to nebude reagovat… :-(((

  2. rony píše:

    skanovanie portov je neskodne, ved na 99,9% nema ziadny vysledok. Moze ti byt neprijemne, ze ta pes ocucha ale to je asi tak vsetko ;-)

  3. vylevka píše:

    Dakujem, ze si mi ozrejmil zalezitost, ktora je mi roky znama :-)
    Ide mi o princip, co ma co maju nejaky psi ocuchavat!!! :-))
    Ked budem kazdu noc pocut, ako sa mi niekto dobija do dveri, tiez to necham len tak, ze nech, i tak sa nedostanu? Ani nahodou…
    V tomto ohlade by sa mal zacat vyvijat na providerov tlak, aby s tym nieco robili, aby dokazatelnych kvazi-hackerov odpajali (tych skutocnych, ozaj skutocnych, ani nezistim, ze u mna boli)…
    Prave som sa nastaval, v najblizsich dnoch si vytiahnem z logu par IP, ktore ma skenovali od mojho providera, s datumom a casom, zaslem providerovi ako staznost a budem naaaaaramne zvedavy, ako zareaguje…