MyFriends – s mobilom na ICQ

Niektoré mobily (SE, Motorola… aj moja terajšia hračka K700i) majú priamo v sebe možnosť používať službu MyFriends. V afekte ju zašuflíkujete ako teenagerskú zábavku, ktorej si neužijete.
Náhodou som však narazil na niekoľko jej zaujímavých vlastností:
– nie je to uzatvorená služba jedného výrobcu telefónov,
– je to viacmenej IM klient,
– má prestupnú bránu do iných IM sietí.
Tieto tri vlastnosti sa podieľajú na atraktivite MyFriends pre všetkých, ktorí používajú IM a chceli by ho mať aj v mobile. Podmienkou pre použitie MyFriends je:
– telefón, ktorý MyFriends má (zoznam telefónov),
– vhodné pripojenie telefónu k internetu (napríklad na Slovensku Orange World),
– konto na serveri yamigo.com
Podotýkam, že rôzne WAPové brány k ICQ či javové aplety ma nijako zvlášť neuchvátili (JIMM mi dokonca odmieta komunikovať aj keď mi prvé 2-3x išiel v pohode).
Ako toto všetko sprevádzkujeme?


Telefón si kúpte sami ;-) a s ním si u operátora zakúpte vhodnú službu a sprevádzkujte ju v spolupráci s jeho technickou podporou.

Založenie konta na serveri YAMIGO.COM

Na stránke YAMIGO vyplníme potrebné údaje, podstatné je username. Na uvedený e-mail vám príde vygenerované heslo. Ďalej je tu možnosť vložiť UIN vášho ICQ konta vrátane hesla – YAMIGO potom automaticky urobí bránu aj pre vaše ICQ konto.
Klepnete na Send Registration a počkáte na e-mail. Potom si môžete po prihlásení zmeniť YAMIGO konto podľa svojej potreby (a hlavne zmeniť heslo).

Nastavenie v telefóne

Na YAMIGO stránke je aj popis nakonfigurovania YAMIGO do MyFriends v mobile.

Používanie

Je to až triviálne jednoduché. V menu telefónu je príslušná položka, u K700i je to MyFriends, kde sa môžem prihlásiť k službe. Vytvorí sa spojenie do internetu a môžem kľudne menu opustiť a s telefónom bežne pracovať alebo naň zabudnúť. Samozrejme trvalé pripojenie žerie trošku viacej energie :-)
Výhoda je samozrejme práve v tom, že služba je zabudovaná a netreba sa utiekať k veľmi stochastickým službám typu WAP ICQ, ktoré samozrejme fungujú v každom telefóne s WAPom, no obmedzujú používateľa na nutnosť mať nahodenú práve a jedine stránku WAP brány. Nemožno normálne telefón používať. MyFriends naopak beží na pozadí a správa sa skôr ako SMSky v telefóne.
Treba brať YAMIGO ako samostatný „chat“ s možnosťou „pripojiť“ cez bránu servra Yamigo k iným IM. Ideálne by bolo, keby mali všetci priamo MyFriends, čo sa nestane :-)
Zdroje:
Od tejto stránky som sa odpichol
Yamigo.com
Zoznam telefónov pre MyFriends:
Nokia 3220
Nokia 6220
Nokia 6820
Nokia 6230
Nokia 5140
Nokia 6810
Nokia 7200
Nokia 7610
Motorola V500
Motorola V600
Sony Ericsson T637
Sony Ericsson T630
SonyEricsson F500i
SonyEricsson K500i
SonyEricsson K700i
SonyEricsson Z1010
SonyEricsson T206

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Bolek píše:

    tak si icqeujes cez mobil?

  2. rony píše:

    ano je to celkom prijemne ;-)