Spamerský smrad Jeremy Jaynes natvrdo sedí

Prijebaný spamer: Jeremy JaynesNa tejto fotografií vídíte jedného z prijebaných kokotov a spamera s menom Jeremy Jaynes. Bol usvedčený z podvodu a právoplatne odsúdený. Spolu s ním aj ďalšia teroristka Jessica DeGroot, ktorá bola usvedčená z nákupu domén, ktoré používala pre spamovanie a ďalšie teroristické zločiny. Je to dôkaz o tom, že spameri sú extrémni hajzli neštítiaci sa podvodov, krádeží a iných teroristických aktivít. Pekne si prezrite tú prasačiu tvár človeka, ktorého teroristické aktivity nie sú ničím ospravedlniteľné a podľa pravidiel ohľaduplnosti voči jeho obetiam by bol tento trest adekvátny:

  • Celosvetová publicita s uvedením fotografie a plného mena – stalo sa.
  • Sedemdňová tortúra spojená s prepichovaním gulí žeravými ihlicami pri plnom vedomí. Varenie končatín. Drvenie hlavy lisom. Na záver sudca Lynch a vysadenie v Iraku s vytetovaným nápisom I Love Bush na cele. Vykonávané bývalými špecialistami NKVD – nestalo sa. Fantázia mi nestačí a vaše nápady sú vítané.
  • Verejný pranier a doživotný zákaz prístupu k počítačom, keď to dali Mitnickovi za banálne somariny, vidíte dôvod, prečo by toto nemala byť automatická samozrejmosť? – nestalo sa.
  • Strach, veľký strach vyvolaný v hnilej duši tohto bezcenného tlstého prasaťa, že mu ktokoľvek môže na ulici rozjebať na šrot ksicht – nestalo sa.

Asi sa vám to zdá malicherné ale sedím nad poštovým serverom a je to až tragické aké dôsledky má práve spam. Sedím nad poštovou schránkou, ktorej prijímaná pošta je na 90 percent spam (pred filtrovaním) a nemôžem robiť nič. A iné riešenie ako STRACH vyvolaný pocitom reálneho ohrozenia, ktorý musia cítiť takíto hajzli naozaj neexistuje. Pokiaľ ste IT ľudia, nebuďte zhovievaví a venujte svojim servrom pozornosť – spamerovi pomáhajú vírusy ale aj vaši rozmarní používatelia. Zdôrazňujte ľuďom, že SPAM existuje práve kvôli ich laxnosti a ľahostajnosti.
Všimli ste si inak aké rozdiely vo faktoch uvádzajú k tomuto prípadu rôzne média?
Hlava, Živě

Môže sa Vám ešte páčiť...

11 komentárov

  1. Markoff píše:

    uplny suhlas s clankom
    ale 9 rokov je riadne malo…

  2. systemadmin píše:

    sa zobud, postovy server nie je najdolezitejsia vec na svete…

  3. rony píše:

    [2] ja ho kludne shutdownem, dobre? :-)

  4. systemadmin píše:

    uvedom si, ze takito chyraci ako jeremy su v podstate pozehnanim, lebo robia jednu velmi namahavu pracu :-) nachadzaju diery v systeme. posuvaju vpred druhu stranu, ktora musi vymysliet veci lepsie a doslednejsie a v konecnom dosledku to moze posunut aj teba ;-) ved ktovie na co prides, ked budes taketo veci riesit.
    nehovorim, ze by sme pred nimi mali natahovat cerveny koberec, ale prepichovat im gule zeravymi ihlami, zobud sa, kamo ;-D

  5. rony píše:

    [4] ty sedis tiez niekde ako postmaster?
    mas dost neotrele nazory, prepac mi ale nesedia mi, zrejme si vcelku neuvedomuje pozadie. a ak ano, podla mna to neprimerane zlahcujes. povedz mi jediny dovod, preco by inak mal taky clovek prijat fakt, ze otravuje?
    mimochodom, keby ti 80x za den na byte zvonili otravy s vibratormi, viagrami, vysavacmi, letakmi na zarucene dobre fitko, co by si im urobil? Vzdy s kazdym jednym pekne slusne stratil 5 minut a potom ich odprevadil na ulicu a este im slusne maval? :-)

  6. rony píše:

    [4] prave kvoli spamu a virom je dnes e-mail nespolahlivy a ver mi, ze aj ked tu -trepes- nezmysly o tom ako tahaju spameri pokrok dalej, tak ja tvrdim, ze tahaju e-mail smerom k zaniku. Len nasi pouzivatelia, ked si uz konecne na e-mail zvykli ako na samozrejmost si to este neuvedomuju.
    A prepac mi – vyvoj nasvedcuje skor tomu, ze iny protokol alebo rozsirenie autentifikacie trebars pomocou DomainKeys je v praxi este hodne v nedohladne.
    Takze – pokial mozem porovnat – ja riesenia ako z toho von vidim. A ty? (neurazaj sa prosim, neni to moj ciel).

  7. systemadmin píše:

    ano tiez niekde sedim a spravujem …
    a nezlahcujem, len mi nesedia tie uletene tresty co si vymyslel :-))
    tych agentov s fantastickymi vyrobkami a produktami, o ktorych hovoris, som sa naucil odhalit z niekolkych metrov, pripravit sa na nich a pri prvom prezradeni, co su vlastne zac, ich okamzite poslat do p***
    takze s postou je to podobne, treba sa na spamersku lavinu pripravit, obmedzit vsetko co sa da :-) , studovat a vymyslat…
    neboj sa, mna ten spam tiez totalne sere, len som si povedal, ze si nebudem zbytocne nicit nervy a pozriem sa na to z inej stranky – ze ma to posuva…
    americky sirokousmevny optimizmus, co? :-DDD
    btw 9 rokov v base, vzhladom na to, co vsetko tam je, je pre elektronickeho podvodnika viac ako dost.

  8. systemadmin píše:

    DomainKeys je somarina, suhlas

  9. systemadmin píše:

    riesenie ako z tohto – a nielen z tohoto – von, je jasne – treba bud premakat existujuce systemy alebo urobit nove. tak to bolo vzdycky a tak to aj bude :-)
    e-mail nezanikne, to nie, to skor zaniknu niektori admini od jedu nad spamermi – teraz sa neuraz ty :-)
    zatial sa maj :-)

  10. rony píše:

    DomainKeys nie je az taka somarina – je to implementacia asymetrickej sifry, momentalne vsak ako navrh vcelku prijemne implementovany nad SMTP.
    Keby ti ti agenti pocas dna zvonili na domovom zvonceku? Nepotrebujem vediet ako ich vies odhalovat len si predstav takuto situaciu. Ja mam napriklad na schranke napisane, ze nijake reklamy nechcem, co myslis ako casto behom tyzdna odtial vyhadzujem papiere?
    Pochop, ze mne to depresie nesposobuje ale vcelku rad by som si zalynchoval po tom, co denne vidim v maili.
    9 rokov porovnavas so slovenskou jurisdikciou – vies, ze v statoch bezne dostavaju palky ako 50 rokov a pod.? Tak to porovnavaj prosim s tym a uz netrepte hovadiny o tom, ze je to sialene vela. Navyse – dostal to ZA PODVODY. A to sa bezne tresta dost prisne.
    Ten objav z [9], prepac ;-)… Ja uz niekolko rokov tvdim, ze cele tony napadov su nezmyslom, ktory sa tazko implementuje. Jedine schodne riesenie je v zachovani SMTP a primeranej nadstavby a tlak na rozsirenie na vsetky relevantne SMTP daemony – len nedavno som pisal prispevok o DomainKeys. Voci Microsoftim „postovym znamkam“ je to NORMALNY napad, ktory zafunguje transparentne aj ked cast SMTP servrov nebude mat implementovanu takuto nadstavbu.
    Pochop, ze ja sa nejedujem, tie ukony nad tym clovekom by som robil velice chladnokrvne a bez emocii.
    Tie tresty uvadzam hlavne ako nazorny priklad, ktory je nascitanim tych „drobnych“ neprijemnosti, ktore obrovskemu mnozstvu ludi narobil ten jeden jediny hajzel.
    Pokial niekto nevie co obnasa postmaster, tak len pripomeniem, ze jeden mail od spamera na servroch vyvola casto niekolko dalsich mailov – hlasenia o nedoruceni, pokusy nedorucenky poslat na spamerom uvedenu adresu, kopie hlaseni pre postmastra atd. atd. Miera otravnosti tym len narasta.
    A pokial mi nejake pako este doporuci, aby som zmenil domenu resp. meno schranky, tak ho pridem osobne nakopat do tej nedozretej hlavy, co sa nevie zamysliet ;-)
    Nechajme to, ja si stojim za tym, ze presne taky trest je spravodlivou odplatou – alebo najdi iny humannejsi ekvivalent ale pre toho cloveka rovnako bolestivy a pre ostatnych porovnatelne odstrasujuci.
    Neustupim z jedneho – ten clovek je terorista. A tak na neho treba hladiet. Je irelevantne, ze posobi len po kabloch. Keby s podobnou produkciou prisiel nazivo, tak rozhovor so mnou absolvuje s kutacom v riti.

  11. systemadmin píše:

    ja tvoj nazor respektujem :-)
    respektujem a pripomienkujem.
    pripomienkujem a zamyslam sa….
    mohli by sme hrat tento nazorovy ping-pong este dlho a nie je to potrebne – bolo by to o dvoch pohladoch dvoch spravcov, z toho co sme napisali, je vidiet, kto ma priblizne aky.