RSS Mobil.cz ukazuje na divné URI

Mobil CZMôže mi niekto vysvetliť účel RSS na Mobil.cz? Ked si to otvorím z čítačky, zobrazí sa mi zoznam nejakých článkov a ten, ktorý som chcel otvoriť musím medzi nimi nájsť. Asi by som mal prehodnotiť či má význam sledovať tak aktívne zdroje akými sú aj mobil.cz – ledva stíham otvoriť desatinu toho, čo mi z nich do čítačky vlezie a to mi to ešte takto skomplikujú.
Asi by sa hodili kategórie článkov a k nim aj príslušné RSS. Z mobil.cz ma napríklad zaujímajú články o jednotlivých telefónoch a možno niektoré ďalšie témy. A napríklad ma nezaujímajú informácie o mobiloch, ktoré nikdy v Európe nebudú :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

8 komentárov

  1. pepe píše:

    povedal by som, ze problem je v tvojej citacke, mne citacka v Opere otvara spravne clanky…

  2. Tomáš Hodboď píše:

    Myslím, že chyba je u všech webů z rodiny idnes, např. rss kanál sport idnes mi dělá to samé.

  3. pepe píše:

    [2] a nepouzivate vy dvaja nahodou rovnaku citacku? ha? ;-) skuste schvalne inu… Hodil som si schvalne kanal „sport“ do Opery a tiez su otvorene odkazy ok…

  4. rony píše:

    V RSS subore je URI napriklad:
    http://r.idnes.cz/r.asp?r=rss_mo&url=http://mobil.idnes.cz/mob_aktuality.asp?r=mob_aktuality&c=A041228_094611_mob_aktuality_dno
    ked ju vlozim do prehliadaca, mobil.cz ma presmeruje na:
    http://mobil.idnes.cz/mob_aktuality.asp?r=mob_aktuality
    chyba je asi v tom, ze to r.idnes.cz je nejaky smerovac, lenze akosi nefunguje, lebo ked parameter za &url prekopirujem:
    http://mobil.idnes.cz/mob_aktuality.asp?r=mob_aktuality&c=A041228_094611_mob_aktuality_dno
    tak to normalne ten clanok zobrazi ako ma.
    Takze kde is problem mistr Watt & sone?

  5. pepe píše:

    [4] v rss subore nie je presne to, co uvadzas, v rss subore v linku su totiz pouzite hexadecimalne zapisy, zrejme tvoja citacka nieco chybne interpretuje.

  6. rony píše:

    no fasa :-) len nerozumiem preco to robia v Mafre az takto komplikovane :-) namiesto toho, aby priamo uviedli ten link, tak musia z mojho pripojenia vytlacit dalsie zbytocne spojenia… ach. Vypinam RSS mobil.cz

  7. Markoff píše:

    k webom mobil.cz a technet.cz asi tolko – ked si pani z marketingu myslia ze (nedavnym) zrusenim textovej verzie ktoru som navstevoval zacnem chodit na graficku su na peknom omyle, gratulujem marketingovemu oddeleniu, mate o jedneho citatela menej (pritom ta TXT verzia mobil.cz bola snad dizajnovym vrcholom TXT verzii serverov)

  8. Piki píše:

    Ad 7 súhlasím
    AD 2 tiež mám ten pocit.