UPC – od desiatich k piatim

Snáď nie je niekto, kto točí hlavou nad UPC. Táto spoločnosť je známa svojimi spormi so železnou Novou, ktorá protestovala voči zaradeniu Novy na drahší „kanál list“. Ako zvyčajne sa UPC opäť snaží o zvýšenie ceny. Pred niekoľkými mesiacmi zasa naopak lanárili klientov na výhodné ceny a zľavy mesačných poplatkov za rozšírený súbor kanálov (rozumej: základný súbor je prakticky k ničomu). Dnešné zvýšenie je o sto korún za mesiac.
Spravodaj si kladie takú blbú otázku: KDE SA ZVYŠÚJÚ NÁKLADY TEJTO SPOLOČNOSTI?
Aby bola odpoveď ťažšia, tak Spravodaj vie:
– počet klientov narastá; ako argumentuje tento fakt UPC? To absolútnym zvyšovaním počtu klientov vzrastá náročnosť prepočtu nákladov na jedného zákazníka? To ako podnikáš UPC?,
– závislosť miery technického zabezpečenia od geografickej rozľahlosti aj počtu objektov nemôže mať vplyv na zvyšovanie ceny,
– cena programov je zrejme riešená paušálne v istých pásmach podľa počtu klientov ale nárast ceny zvyšovaním počtu klientov je podľa mňa nonsens – absolútna áno ale v prepočte na jedného nie,
– UPC sa snaží teraz vyvolať dojem, že pridáva kanály, no ten bezvýznamný kartinkový nemôže preboha zvýšiť cenu.
SATROJa by som bol hodne rád, pokiaľ by na spoločnosti poskytujúce širokému okruhu klientov bol povinne uvalený finančný audit, tak ako je to u bánk. Podľa môjho názoru ide o jednoznačné využívanie monopolnej výhody a to až do takej absurdnej situácie, že niektorí klienti konkurentov ako priblbnutí chcú vypovedávať zmluvy a prejsť k UPC. Preboha, keby som mohol, chcem radšej SATRO ako posraných 500 korún mesačne len preto, že 90 percent z tých kanálov nepozerám a chcem z nich pár, čo v základnom súbore chýba.
UPC ako to podnikáš – od desiatich k piatim, keď každoročne zvýšiš cenu o stovku?
UPC kde máš výročnú správu za minulý rok?

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. OttY píše:

    To že s UPC to nie je všetko v poriadku, je jasné aj z toho, že u nás na sídlisku máme urobenú v zemi káblovku, ktorú prevádzkuje bytové družstvo. Poplatok je ale len okolo 100 Sk/mes a je tam 24 programov. Chýbajú akurát Hallmark, Nova, Galaxie Sport (ci tak nejako), Private Blue a podobne vylomeniny.
    Z tých, ktoré sú asi najviac sledované divákmi sú v tom súbore:
    STV1, STV2, Markíza, JOJ, MusicBox, AXN, Prima, ČT1, ČT2, Spectrum, TA3, RTL klub, TV2, MTV1, MTV2 (maďarské), Animal Planet, Discovery, EuroSport, Cartoon, FoxKids, CNN.
    Keď som naposledy rozprával s človekom z družstva, ktorý má na starosti veci okolo káblovky, tak mi rozprával, aké obštrukcie robila riaditeľka jednej firmy v Prahe, kde družstvo chce zakúpiť práva pre jeden kanál na ďalší rok. Firma je majetkovo prepojená na UPC a kedže UPC sa veľmi nepáčilo fungovanie družstevnej káblovky v našom meste, snažili sa tlačiť cenu umelo hore. Pomohlo až právne agrumentovanie. Tento rozhovor sa uskutočnil pred vyše rokom.

  2. dmiba píše:

    Plne suhlasim s kontrolou, btw. preco ti bastardi z upc nedokazu ponukat miesto balikov flexibaliky, kde si ja vyberiem programy podla vlastnej chuti. Od 1.12. na mna vyblakli 299 Sk mesacne za rozsireny balik, v ktorom okrem discovery a max nemam zaujem o nic.
    Chcelo by to asi opat podnet na protimonopolny urad. btw2. nasi pani zastupitelia pred cca 6 rokmi odpredali kabelas UPC, takze dnes si tu UPC robi co chce.

  3. rony píše:

    [2] tato firma si proste nastelovala „spotrebu“ na to, ze ludia si musia prave z takych dovodov ako je tvoj, kupovat rozsireny balik.
    Presunom niektorych programov do standardneho balika by museli radikalizovat svoju spotrebu a to proste mozne nie je.
    Jedina moznost je naozaj vacsie skalovanie odoberanych balikov, co urobi len ak bude donutena, pretoze takisto budu ludia spekulovat, co ich zaujima a UPC zisti, ze naozaj o vacsinu kanalov nikto nema zaujem, nasledok je jasny: aj ked ponuka kopec programov, budu ich musiet zivit kvoli par zufalcom ;-)
    Proste absolutna tragedia.
    Keby si toto uvedomil ten, co im povoluje zvysovanie cien, tak by im proste zmrazil moznost zvysovat ceny, s maximalnym povolenim zvysit cenu o 10 korun a to len raz rocne.
    No a toto je ten pravy obraz pre ochranu konkurencneho tlaku a dokonca by som zvazoval, ci niektore podania UPC voci inym kablovkam nemaju za ciel zdrzovat cinnost ich konkurentov.
    Co sa tyka kabelaze:
    poznam pripady, ked manici z UPC v novostavbe odmietli priviest kablovku, iba za podmienky, ze si to obyvatelia zafinancuju. Nechapem uz ani to – maju tam dajme tomu stovku bytov, vysoke percento ludi, co kablovku chce a oni chcu k tomu 1600 korunovemu poplatku este dalsie peniaze! Pochopi to este niekto?

  4. nulldezo píše:

    ronymu asi to chapu ked sa prihlasuju keby vznikol dnes opet bmg invest ta aj tam ludia znova pojdu. vdaka sprostym mozu zdrazovat. treba sa odhlasit ja to uz mam za sebov.v amerike zdrazeli kavu,ludia ju prestali kupovat a dnes je opet lacna.sprostym tak treba nech platia