Správa bankových účtov na PDA

[TEST] Po prečítaní popisu programu BlingBlingManager sa svet rozsvietil. Niečo podobné som totiž chcel. Program, ktorý by pracoval s rozumným formátom dát, čo by mi umožnilo vyvinúť si middleware skripty pre importovanie údajov o stavoch účtu (zostatok, pohyby na účte) zniekadiaľ zvonku (mimo program). A ten program by mi poskytoval súhrnné informácie, ktoré priamo v PDA potrebujem (resp. si vyberiem tie, ktoré na PDA potrebujem) a prípadne vytváram nejaké následné akcie na základe získaných údajov (napríklad píšem maily či vytváram úlohy, udalosti).
V PDA by som tak chcel mať podľa zadaných !filtr! kritérií prehľad, čo a koľko na čo platím, aké mám prijmy. Ako sa v priebehu mesiace hýbe moja bonita…
Ale toto všetko sa nechcem dlhé mesiace učiť ovládať :-)


Pretože som dlhšie nič reálne netestoval, tak som to nainštaloval. Rozbalil som ZIP balík a nakopíroval (bez inštalácie) priamo do PDA.
Po spustení si to načítalo nastavenie prostredia PDA, takže mena je pekne Sk.
Ako prvé som si nastavil názov účtu a „počiatočný“ presnejšie súčasný stav mojich zásob.
Program je jednoduchý – môžete pridať príjmy, výdaje. Triediť to v kategóriách.
Silu vidím v tom XML formáte, no ten nemám ešte moc šancu skúšať. Data sa ukladajú do My Documents, takže sa synchronizujú „automaticky“ pri spojení cez ActiveSync.
Na PC si teda môžete spustiť nejaký skript, čo vkladá pohyby na účte trebárs parsovaním „hlásení o stave účtu“ z e-mailu a pod.

Môže sa Vám ešte páčiť...