Ideálne stroje budúcnosti: mp3/pda a remote computer

Keď tak zvažujem nad horami kremíku, tak ma napádajú také praktické veci, čo ešte nie sú:
PDA, MP3, mobil:
teraz: krásny MP3 hardiskový prehrávač, krásne PDA, super mobil. Najrýchlejšia kombinácia by bola 1.8″ hardisk priamo v PDA – predstavte si to v hx4700. Nič tomu nebráni a môžete zabudnúť na „akýkoľvek“ MP3 prehrávač. Škoda. Horizont vývoja? Podľa mňa sa to objaví možno už tento rok (tie hardisky nie sú už moc drahé). Pridajte do toho ešte GSM modul, kúpte to už so sluchátkom a váš problém je len baterka. Preto by sa malo BT aktivovať až pri aktívnom volaní. Veľkosť PDA sa eliminuje používanim BT sluchátka (a keď ste bez problémov, nemôže byť prekážkou živiť na freetime nejakú tú mobilnú „paličku“). A možno bude mobilná časť komplet v sluchátku :-) Príslovečné schôdzky nadiktujem do môjho PIM profilu a neskôr ich prevediem do PIM zariadenia (buď ja alebo ona). V každom prípade si zvykneme, že o schôdzku žiadajúci už posiela vCal data a ja si neťukám do stroja nič :-)
Medzičasom sa rozvinie myšlienka osobných profilov pre bežný počítač v prenosnom zariadení (už dnes je to realizovateľné) a tak si svoj „komp“ budem vláčiť kdesi v PDAčku ale ako mobilnú kópiu (kvôli bezpečnosti).
Mobily už sú dlhú dobu akési stangujúce – proste jednoliaty celok. Pritom to vyzerá na ich rozdelenie na „sluchátkovú“ čast a časť pre manuálne ovládanie. Mobil v dvoch kusoch.
Počítač:
Keď budem riešiť hluk v počítači, tak ho vyhodím z domu. K tomu dopoviem snáď len to, že prelomom v PC bude odstránenie tých pár hrubých čriev medzi monitorom a samotným počítačom. V momente, keď si doma pripojím monitor do zásuvky na stene a samotný kompík bude kdesi mimo miestnosť. Periférie ako výmenné dátové média budú „na dosah“ bez káblov. Možno do tej doby preletíme obdobím notebookov do domácnosti (miesto terajších desktopov/miditowerov) kedy zistíme, že noťáky hrejú, hlučia a preto sa aj kazia.
Ten presun sa samozrejme bude týkať aj väčšiny multimediálnej techniky. Bude to zrejme pripomínať serverovské racky s modulmi.
Hm… súložiť by sa malo naďalej tradične. Aspoň také sú správy z frontu :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

11 komentárov

  1. Piki píše:

    Však to nie je žiadna budúcnosť. To si len načrtol správne rozhodnutia v nákupe techniky.

  2. rony píše:

    bohuzial taky material nie je na trhu :-)
    PDA s hardiskom veru este nie je – aspon porovnatelne s dajme tomu hx4700
    Takisto neexistuje komp, ktory si pichnem kdesi na zastrcene miesto v byte, pripojim ho na vnutornu strukturovanu kabelaz a monitor s klavkou zasa kdesi k na stene do zastrcky :-)
    Takze toto su milniky, ktore by som ocakaval ;-)
    To prve je splnitelne prakticky hned, keby sa niekto odvazil :-)

  3. dusoft píše:

    A co ako sa notaky kazia? Su tiche. Hreju, to hej, ale to sa da odstranit iba vykonnejsim chladenim (uz nie vzduchovym), ale nejakou tekutinou (nie vodou).

  4. rony píše:

    mno ja si myslim, ze vzdy je lahsia iba klavesnica ako cely kompik na kolenach :) ale to je moj osobny pocit, radsej by som v byte videl hlavnu jednotku pocitaca mimo miestnost a rozvod optika/metalika po byte :)

  5. Rhapsody píše:

    mobil na dvě části? nestraš! to by byla pro mě pohroma. hledat DVĚ části když mám problém najít jednu :))

  6. rony píše:

    ta druha cast bude podla volby majitela napriklad vo vibratore, ten si nemozes dovolit stratit!!!

  7. Keff píše:

    Mobil s hdd uz jsem videl na nejakem odtajneni pripravovanych samsungu.
    Jen s tim monitorem bych to tak nevidel, je tam desnych dat a to budu mit mnohem radsi kabel nez desitky wattu extremne vysokofrekvencniho zareni. Pak bych v noci ani nemusel svitit…

  8. rony píše:

    [7] chces povedat, ze opticky kabel by to nezvladol? nie som zasa az tak na tom technicky aby som dokazal posudit vyziareny vykon toho kabla ale – ked zvladaju prenasat ten obraz vzduchom, tak zrejme problem nebude v dlzke kabla VGA ;-)

  9. Piki píše:

    ad 6. všetky palce hore a hvízdam. (na toto nie je nejaký smajlík?)

  10. mikhal píše:

    mna momentalne se**e ze na trhnu nie je PDA (MDA,XDA, whatever) ktore by malo nielen GPRS ale aj EDGE. Asi sa im to uz neoplati ked v blizkom casovom horizonte toto bude zabudnuta technologia a vsetci pofrcime na UMTS. ale ktovie…

  11. rony píše:

    a naco ti je v mobile tolko skratiek? to nemas normalnejsie pripojenie k internetu?