Media Monkey a hardiskový prehrávač

Možno to nebude všetko najsystémovejšie a možno som neodhalil všetko možné, no od môjho posledného vyhlásenia o Media Monkey som objavil pár drobností, ktoré ho posunuli trošičku ďalej. (na tému „Môj nový iAudio M3L a ja“)


Prečo by ste po kúpe hardiskového prehrávača mali začať používať nejaký takýto program?
a) jediná možnosť ako aspoň trošku udržať prehľad; masívne rýchlo dopĺňať popisky skladieb/albumov/interpretov – tu Monkey poskytuje slušné možnosti ale nemá až tak vypracovanú analýzu tagov a názvov súborov (tu doporučím včera odskúšaný Music Brainz, ktorý doporučil Ambience),
b) prehrávač je síce najľahšie napĺňať najprirodzenejším kopírovaním, no už tu asi treba premýšľať a využiť vlastnosti súborového systému a poctivo vytvárať zložky a ich mená, po pripojení k PC potom iba necháme opicu prescanovať prehrávač (Monkey si totiž robí svoje zoznamy skladieb viacmenej nezávisle na tom, čo máte v prehrávači),
c) pokiaľ počúvate muziku aj v počítači, tak by mohla opica vedieť, čo sa vám páči a iste radi využijete možnosti hodnotenia skladieb – podľa tempa, kvality, subjektivne a pod.
d) veľká vlastnosť by však malo byť playlistovanie; tu síce nerobí opica nič z toho, čo by som si ja predstavoval ale aspoň som objavil cestu ako aspoň niečo urobiť a trafiť sa k tomu, aby som si mohol nasekať pár vlastných playlistov.
Playlisty v opici
Všimnite si položku Právě hraje. To je tá zaujímavá. Behaním po katalógu potom stačí nastaviť opicu aby dvojklikom vkladala skladby do tejto položky. Keď si navyberáte, možno si poradie zmeniť a obsah tejto položky uložiť ako M3U priamo do prehrávača.
Chýba mi v Monkey možnosť jeho playlisty automaticky synchronizovať na hardisk prehrávača (a nič iné, len toto).
Pekná vec sú automatické playlisty v opici – nastavíte pár kritérií a opica ich obsah mení podľa nich. Super vec. Akurát keby sa to rovno prenášalo do prehrávača.
Monkey je predsa len pri tom stavaní playlistov trošinku neohrabaný – chýba mi tam ešte jedno okno so stromom zložiek – aby som pohodlne mohol mať otvorený katalóg a potom adresár s playlistami a prenášať myšou čosi kam.
Používať obnovovanie skladieb do prehrávača cez opicu?
Ja tomu moc nedôverujem a preto stále trvám na tom, že si nakopnem svoj FAR a nič zatiaľ iné ani neplánujem.
Problém týchto opičích katalógov
Často mám pocit, že priamo počítajú, že na hardisku desktopu mám všetky skladby nahrané. Ja som kúpu hdd prehrávača vlastne cielil tak, aby mi hudba z počítača zmizla a nemusel mať ju v X zbytočných kópiách.
Moja rada
Jednoznačne „niečo“ v PC musí byť na organizáciu skladieb. V tomto smere vlastne chápem napríklad jablkové prehrávače, že sú priam previazané so svojim katalógom.
Napriek tomu a natruc trvám na bezproblémovom USB storage prehrávača.
O čom budem premýšľať
Ako preniesť do PC nejakú informáciu o tom, čo som na prehrávači počúval resp. ako priamo v prehrávači dám po pripojení na vedomie pecku, že toto protežujem. Neviem ako na to.

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. dusoft píše:

    Jedine takto:
    http://ipodlinux.sourceforge.net/index.shtml
    Takze zacni robit reverse engineering a mozno za rok budes mat vsetko rozkodovane. Potom zacni programovat vlastny software. A za dva roky si hotovy.