Terri humanizmus

Nemám chuť polemizovať či áno, či nie. Len jeden postreh si všimnite:
Okej, rozhodlo sa, že sa jej nedá pomôcť a prakticky je už mŕtva. Tak ju proste odpoja a urobia čosi, čo by sa dalo prirovnať „dojazdu“ do poslednej kvapky. Nikto sa nezamyslí nad tým, že pôvodne humanne (asi by som to tak nepomenoval ale nech) rozhodnutie nenechať trapiť ju (a možno iných) sa zvrhlo do niečoho hodne divného – nenajde sa ten „kat“, ktorý by namiesto niekoľkotýždňového „dojazdu“ jej telo „terminoval“ rýchlejšie. Nenájde sa kvôli možným problémom, takže je vlastne „lepšie“ keď „dobehne“ sama.
A obrátene – potvrdený mŕtvy organizmus je možné udržovať „v čerstvom stave“ kvôli darovaniu orgánov vo vhodnom čase – to je známa vec. Takže podobne sa udržuje aj jej telo niekoľko rokov pôvodne s nádejou, že sa niečo stane.
Obe strany môžu v kľude manipulovať s morálkou a majú vlastne pravdu, len to polovičaté riešenie rozhodnutia to ukončiť sa mi zdá skôr kruté :-) pretože ani psa nikto nenecháva umierať u seba v byte okrem staroby, choroby ešte aj na celkové vyčerpanie funkcií organizmu „samovoľne“. Zvyčajne sa „humánne“ rozhodneme trápenie zvieraťa ukončiť u veterinára.
Divná doba, v ktorej sa humánne koná nehumánne a opačne ;-)

Môže sa Vám ešte páčiť...