LIBRA sa mení

Známa LIBRA (veľkopredaj komponentov výpočtovej techniky) má pred sebou blízke zmeny:
LIBRA Electronics Slovakia, a.s. – pokračuje naďalej v orientácií na počítačových zákazníkov a predaj počítačov LIBRA.
ProCA Slovakia, s.r.o. sa premenuje na AAC Slovakia, s.r.o. a bude distribútorom a veľkopredajcom, dílerský predaj počítačov BRAVE, predaj retailovým partnerom.
Zároveň sa druhá spoločnosť presunie z Trnavy do Bratislavy do terajších priestorov Libry.
Zmeny by mali byť ukončené už koncom mesiaca.

Môže sa Vám ešte páčiť...

60 komentárov

  1. Newbie píše:

    Neviem co to bol za tah,ale k 1.11 Libra zrusila vsetky pobocky a nikomu z partnerov nic neoznamila, neviem ci je to krach alebo co ale takto sa nesprava seriozna firma k predajcom co jej robili obrat a zisky. S..l ju pes a ked sa este niekedy zobudia tak ich s velkou chutou poslem tam kam patria (dealer co predal 15 PC mesacne)

  2. dealer píše:

    s librou je to naozaj velmi zle. je iste ze ide do krachu. napokon som len rad. k nam ako dealerom sa spravali ako ku kokotom. ked si chcel nieco kupit, tak to este uslo, ale ked si chcel nieco reklamovat, tak ta poslali do pice…. krach caka aj ine IT firmy agem, sofos, bgs….

  3. -TAMY- píše:

    Libra uz skrachovala,, 3 tyzdne closed.. a co s vecami v reklamacnom konani? hm? dockame sa ich? sam tam mam 6800 ultru, a nechcem ju dostat po pol roku, ked mi bude takpovediac nanic…

  4. Juryi píše:

    Ja som tam poslal na reklamaciu naraz 3 veci zdroj, vga aj mb a sa mi vidi ze si mozem kupit novy pc to bude zasa nadlho a dohovie ci z toho nieco bude!!!
    len nechapem preco tu na SR nikto nezasiahne proti takymto firmam to tom fakt mohol radsej hodit do kosa

  5. -TAMY- píše:

    niekto ich musi prebrat, zaruku urcite.. ale otazka znie, ze kedy.. zo zakona maju nato mesiac.. aj SBS kar mi powedal, ze sa mozem rozlucit s vecami.. este som dostal typ riesit to ces cesku libru, ale ved sami pozrite http://www.libra.cz … cize…

  6. dmiba píše:

    Mimochodom cca 2 tyzdne do zadu zrusli pobocky v BB a KE.
    Cakaju ma dve reklamacie a sprava o ruseni v CR ma vobec nepotesila. SNad to preberie ProCa.

  7. dmiba píše:

    az teraz som si to skalkuloval, co bolo v prvom prispevku, kurna ten cas ale leti…

  8. -TAMY- píše:

    cize zavolal som na cislo, kde mala sidlit trnavska proca a ozvala sa slecna, ze AAC slovakia.. popytal som sa,, ze teraz vsetky veci stahuju z libry do trnavy do AAC,, cize libra je kaput.. a ostalo len AAC, ktore nadalej funguje.. ze vedia o tom, ze maju prebrat veci v reklamacnom konani, ale nevie nic blizsie povedat,kedze sef je mimo.. ze mame zavolat v piatok, popripade v pondelok buduceho tyzdna.. ze vsetko riesia.. cize nadej je tu stale..

  9. www.fmg.sk píše:

    Podla mna je AAC a LIBRA uplne v srackach takze rychlo predat vsetko na inzerat aj pod cenu…Nechcete HDD 160 GB SEATAGE SATA….?

  10. -TAMY- píše:

    za 800sk,, :)

  11. www.fmg.sk píše:

    Mam kupci za 1600,- tak ze smola :)

  12. rony píše:

    prvykrat vidim webovu stranku pisat komentare. tak inteligentne stranky som ani ja nenapisal.

  13. tunelling.sk píše:

    mohol by sem dakto napísať číslo na trnavskú pobočku? thx

  14. Rajo píše:

    cislo na trnavsku pobocku som nezohnal ani ja ale Bratislava by mala byt 02 68204164
    ak niekto zistite iny kontakt dajte mi vediet

  15. Rajo píše:

    cislo na trnavsku pobocku som nezohnal ani ja ale Bratislava by mala byt 02 68204164
    ak niekto zistite iny kontakt dajte mi vediet

  16. damby píše:

    JA som stravil tyzden, kym som pochopil, ze su asi v keli. Ale zaujimave, ze nikto o tom nehovori. Nadaval som, lebo som rozbalil uplne novy monitor od Libry a ani necekol. Ale asi som na tom lepsie, ako ti, co vyrobok poslali na rekl. do Libry. Akurat ze si musim opravu zaplatit, ale vyrobok mam. Toto uz ani boh nevidel, co sa v tomto state deje!

  17. pd píše:

    Dnes som bol vo velkosklade. Jeden chlapik mi hovoril, ze vsetko zobrali do Trnavy do AAC, ktora vraj bude vybavovat reklamacie, ale tel. cislo mi nevedel dat. Ze vraj v Trnave sidlia na Bratislavskej 45. Je tu niekto z Trnavy? Je na tejto adrese firma AAC???
    Ale nie je to ani podla mna standardne ani dobre znamenie, ze ziadny oznam na dverach, ziadny oznam na webe.
    Mam tam tovar na reklamacii v hodnote 40.000,-
    Co poviem v takomto pripade zakaznikovi? Prepacte, ale firma co vybavovala reklamacie skrachovala? Neviem ci to dokaze pochopit a ci ma nepocka pred predajnou, alebo ci to so mnou nevybavi priamo v predajni.
    Ja pre istotu napisem na http://www.soi.sk, aby sa na to
    pozreli co tolko trva. Su tu predsa kvôli tomu.

  18. rajo píše:

    Ja som sa dozvedel toto: firma AAC, ktora zastresovala Libru,ProCu a BGS najskor zrusila pobocky po celom Slovensku, teraz zrusila i sidla v Bratislave. Jeden jej zamestnanec mi povedal, ze firma je v konkurze a vsetok tovar je prestahovany v Trnave v byvalej ProCe. Udajne by reklamacie zatial mali fungovat ale mne sa tam nepodarilo dovolat. Ak niekto viete viac, dajte vediet, mam uz zabalene komponenty na reklamaciu a nechcem to poslat naslepo. Mimochodom ja mam od Libry tovar za vyse miliona a obavy co s reklamaciami. Dajte vediet, pekne prosim. A mam od libry aj nevyplateny dobropis a neviem na koho sa mam obratit.

  19. rajo píše:

    pre pd: Zakaznika to nemusi zaujimat. Podla obchodneho zakonnika si mu povinny do 30 dni tovar uviest do povodneho stavu, opravit alebo vymenit. Ak tento casovy interval nestihnes, mas uz len dve moznosti – bud vratit zakaznikovi peniaze alebo si hodit slucku. Ja sa tiez obraciam na SOI.

  20. -TAMY- píše:

    ako som povedal, ja v pondelok rozpraval s tetou z proca co tam pracuje.. moja reklamacka bude vybavena, kedze mam kupeny tovar u proca v trnave.. konkretne gainward 6800 ultra.. v libre mi zarucak vystavila firma AAC, cize proca.. takze ja mam stastie.. ale neviem ako dopadnu ty, co maju zaruku u skrachovanej Libri.. lebo Proca alias AAC stale funguje.. len libra padla..

  21. Rajo píše:

    pre Tamy: Ak AAC funguje, tak posli cislo na reklamacne oddelenie,alebo hociake ine cislo, kde dvihaju telefony. Ja sa tam uz dva dni nemozem dovolat, mozno mam zle cisla. Dakujem.

  22. Arts píše:

    Robil som v AAC .. a padne aj ona AAC … vlastne AAC stialo libru.. ked nas setkych prepustili povedali ze padla ceska pobocka a stiahla aj slovensku .. hm ..

  23. Rajo píše:

    Libra Electronics Czech je v likvidácii – majú to na stránke, takisto AAC Czech je v likvidácii – tí to už tiež majú na stránke v kontaktoch, vyzera to, ze rovnaky osud maju aj Libra Electronics Slovakia a AAC Slovakia ale tí nemajú guráž to zverejniť, nahráva im aj Obchodný register, ktorý je aktualizovaný k 29.11.2005. Je to asi klasicky tunel a dobre zorganizovany

  24. G píše:

    Stranka http://www.aac-slovakia.sk par dni dozadu uz nefungu, takze bud techn. problem alebo sa boja alebo to najhorsie…

  25. marcel píše:

    mam podobny problem. Mam tam notebook za 55000. Ako to budeme riesit? Dajme sa dokopy je nas viac.

  26. jasisoft píše:

    ja ma odtial veci za vyse miliona a som fakt zvedavy kto to zreklamuje…..SBSkar v Blave mi povedal, ze vraj informacie o reklamaciach budu uverejnene na www strankach…som teda velmi zvedavy na akych strankach ked stranky nefunguju…..ani pingnut sa uz nedaju…….asi fakt podam aj ja nejaky pokec na soiku……

  27. damby píše:

    Ja som napisal na SOI hned 7.12 a do teraz na mna seru. Ale myslim, ze RAJO to napisal super. Tunel a vyborne premysleny. A tym co chcu reklamovat: Len si vy vyrobky nechajte aj ked chybne a dajte ich opravit vo vlastnej rezii. Aspon vam ostanu vyrobky… Inac o ne pridete a v tomto skurvenom state sa pravdy nedovolate. Ano, presne ako pisete, budu buzerovat malych obchodnikov. Tí co si cely rok krvopotne zarobili, teraz zaplatia na skrachovanu a podla mna asi sikovne vytenulovanu firmu.

  28. damby píše:

    Prave som dotelefonoval s pracovnikom SOI. Realita je takato: Konecny spotrebitel ma vyrobok reklamovat u predajcu, od ktoreho ma blok. A predajca ma smolu. Podla zakona ho musi do 30 dni vybavit. (Ma mat vraj dostatocne zisky na to, aby to vyriesil vo vlastnej rezii-vraj riziko podnikania…) A este jedna moznost zostala pre zivnostnika. Moze sa obesit…(ale pred tym este musi poplatit dane a odvody…)

  29. marcel píše:

    volal som do aac v trnave. Vraj ony preberu zavezky za libru a veci co su v reklamacnom konani su u nich. Na buduci tyzden mam vraj zavolat, lebo nevedela este detaili.

  30. lubo píše:

    Na ake tel. cislo ste to volali prosim?

  31. PePa píše:

    AAC sidli v areali firmi ProCa v Trnave na Bratislavskej 45. Telefon by mal byt 033/5922111 na spojovatelku a 5922112, 5922113, 5922114 na obchodnikov. Skuste zavolat. Je tam pojdem osobne v pondelok. Mam v byvalej Libre na reklamacii tovar za cca 15 000. Ak tam ostane zakaznici ma ohlodaju ako pes spikovu kost.

  32. Relghuar píše:

    No, tak som na to cislo prave volal. Zenska mi potvrdila ze reklamacie sa budu dalej normalne riesit, prave vsetko stahuju z BA to TT. Zatial nevie nic blizsie o konkretnych reklamaciach povedat, pretoze maju vsetko pobalene. Treba zavolat v stredu-stvrtok, to uz by mali byt prestahovani. Takze nadej este zije :-P

  33. Radex píše:

    Perfektná diskusia , len škoda že nám predajcom pojde skor či neskor o krk .
    Je to nejasne , divne , proste tunel .
    Mate uz niekto pozitivnu skusenost s vyreklamovaním tovaru v tej Trnave ?

  34. amwas píše:

    no ja som zazil to iste. beham okolo reklamacie uz 1 1/2 mesiaca a stale ma takto posielaju do prdele. najprv vraj – je este cas na paniku, na reklamaciu mame 30 dni. potom ten shock okolo prazdnych priestorov v blave, skoro som padol na rit. nato trnava, tam sa stale vyhovaraju ze este nemaju vybaleny tovar a nebezia im pocitace a tak nemaju ako zistit stav mojej reklamacie. mam si vraj zavolat zajtra, o dva dni, v piatok a tak stale dokola. f..k of libra! zlaty agem – zatial.

  35. Rajo píše:

    Zistil som nasledujúce. Libra je v likvidácii. Reklamácie si môžete uplatniť v AAC ale dostanete len dobropis, pretože firma má zakázané obchodovanie a zmrazené účty pokiaľ Vám niekto tvrdí niečo iné klame. Dobropis si môžte vymáhať u správcu konkurznej podstaty – kto to je som nezistil ani na súde ani na obchodnom registri. Ja už nejaké dobropisy mám a je mi jasné že mi ich už asi nikto nepreplatí a keď nahodou ano tak o par rokov, takze dalsie reklamácie nikde neposielam a čakám ako sa situácia vyvinie.
    Stahovanie a vybalovanie je jedno velke klamstvo, potrebuju len ziskať čas. Keď je firma v konkurznom konani nikto nemože premiestňovať jej majetok, alebo ho nebodaj vymieňať za iný (reklamácie), hladať Vaše reklamované zásielky a poslať Vám ich späť alebo niečo podobné.
    A ozaj ak ste niečo kúpili po 15.11.2005 tak by ste mali podať žalobu pretože sa jedná o podvod, v ten deň totiž prebehlo valné zhromaždenie, ktoré rozhodlo o likvidácii firiem Libra a AAC.

  36. Relghuar píše:

    No do <>.
    To si ma potesil. Uz som si skoro zacal mysliet ze svoj notebook este uvidim :-P

  37. amwas píše:

    velmi pozitivna sprava,ehm. tak teda ziadna sanca dostat nazad reklamobvane veci? ani opravene ani neopravene? ani bubaky ani nahradny hardware? skutocne nema nikto z nas pozitivnu skusenost z tejto habadury?

  38. amwas píše:

    pre PePa
    btw:. ako si v pondelok v trnave pochodil?

  39. amwas píše:

    z obchodneho rejstriku cz sa da vysledovat, ze libra sa vliala do AAC/ProCa ktorej vlastnikom je fy.ROCHEBY Finance a.s. v predstavenstve su furt ti isti ludia ako v libre.

  40. Relghuar píše:

    Mam za sebou den plny telefonovania. Dostal som mobilne cisla na nejakych ludi, ktori to bud nedvihali, alebo uz vobec v AAC nerobia :-P Nakoniec sa mi ale podarilo niekomu dovolat. Vysledok je taky ze reklamacie ktore boli podane este v Libre sa podla vsetkeho aspon do urcitej miery budu vybavovat (neviem ci budu schopni sami menit komponenty, ale ak napr. poslali vas notebook do servisu a uz sa im vratil, teoreticky by mali byt schopni vam ho vydat). Dost na tom ze mam zavolat zajtra chlapikovi z reklamacii, pretoze dnes pred chvilou este nemali uplne nahodeny software. Co je na tom pravdy, a ci ma netahali za nos, sa snad uvidi zajtra.

  41. amwas píše:

    tak teda, prave som dotelefonoval s chlapikom z aac v trnave, reklamacny soft im uz bezi. bohuzial, moje veci od giga-bite nie su opravene a ani nijak inac vybavene. takze libra sa na to totalne vybodla. mam to tam uz skoro 7 tyzdnov, vraj sa neoplati posielat vyrobcovi nejakych 10 kusov na reklamaciu. tak teraz mam moznost najst si nejakeho distributora tu na slovensku ktory by bol ochotny mi to dat opravit a potom si naklady uplatnit v aac, kde mi vraj vystavia dobropis a peniaze si vymahat od spravcu konkurznej podstaty. to vsak je na dlhe lakte, pretoze treba cakat na konkurz a jeho uspesnost, ktora moze byt 50 percent alebo aj menej (percentualna bude teda aj nahrada). alebo mozem cakat 2-4 tyzdne kym sa aac nejako uraci poslat veci vyrobcovi (vraj najprv vybavia a vydaju reklamacie ktore su opravene) a dalsie tyzdne na opravu. v kazdom pripade sa mozem rozlucit s tym, ze mi peniaze budu promptne vratene (alebo adekvatna nahrada v podobe inych komponentov). nie som predajca, veci som si kupil a kompik vyskladal pre vlastnu potrebu, teraz som nahraty. pocitac potrebujem ako sol, tak mi neostava nic ine, ako ist do nejakeho computer-shopu a kupit si komponenty nanovo a s peniazkami sa jednoducho rozlucit.
    taka je realita

  42. amwas píše:

    PRE VSETKYCH PREDAJCOV:
    sorry predajcovia, ale pre beznych ludi sa lepsie oplati kupit tovar u vas. aj ked ste trochu drahsi, tych niekolko penazi naviac za ten klud stoji. ak sa nieco pokazi, nabehneme, vyreklamujeme a trpezlivo pockame 30 dni. potom si vypytame svoju vec opravenu. ak nie, tak nahradu alebo vratit peniazky. predsa len tu je istota ze budete ustretovejsi ako spekulantske firmy aĺa libra a im podobne maybe velkosklady. po tejto skusenosti uz neverim ani e-shopom, to bude podobna sebranka.
    sorry guys, musel som to zo seba dostat.

  43. Headroom píše:

    odpovede a otazky k prispevkom:
    20. po spojeni ProCA a Libra boli vsetci zamestnanci zamestnani v AAC. Rozdiel bol v tom ze havicka na RMA doklade bola podla toho kde bol predany tovar.
    22. Arts -> kto si ? podpis sa . to iste by som mohol povedat aj ja ze Libra stiahla AAC. Tiez mam info ze sme padli kvoli cechom a kedze nemam ziadne blizsie info cokolkvek by som o tom napisal by bola iba nepodlozena sekulacia.
    25.,27. problem www je podla mojich informacii : firma kde boli prevadzkovane stranky to odstavila, na nasom web serveri boli iba data – obrazky , popisy a ceny atd…
    podla dalsich info www bude, kedy sam naozaj neviem , ani neviem kto to ma na starosti.
    36 – Nech sa paci pridite sa pozriet ako to je v TT a zistite ze to klamstvo nie je. Jednak ak je firma v prenajatych priestoroch a ide do konkurzu kam s majetkom ??? ak nemoze zaplatit najom ??? na ulicu ? predpokladam ze do skladov s nizkym najmom nie ??? Ale nie som pravnik takze to moze byt uplne inak.
    41 – nikoho za nos netaham , ak som o tom informoval tak to tak bolo.
    44 – ano aj tam som pisal a este som pisal aj sem : http://www.cdr.cz/a/diskuze/6151
    Moje meno: Marián Vágovič, servisný technik AAC Slovakia.
    Adresa reklmacneho je : AAC Slovakia , Vlárska 44 , 91700 Trnava emaily: reklamacie@aac-slovakia.sk – pride vsetkym trom, moj email marian.vagovic@aac-slovakia.sk
    telefony : na mna 0905 278 493 , na kolegu 0908 731 836 . Prosim telefonovat v case 9:00 – 17:00 dakujem.
    k telefonom – treba byt trpezlivy telefony sa dvihaju, v prvej vlne sa obtelefonovavaju zakaznci ktori maju opraveny resp vymeny tovar.
    Na zaver : to co som pisal boli moje osobne nazory a nemusia sa zhodovat s nazorom AAC Slovakia.

  44. Pravnik radi... píše:

    Je to dobra drzost p. Vagivic…. Kolko vam plati za taketo vymysly??? Vsetci ste naivni ked si myslite, ze tovar vam vymenia…. ano, primu ho, ale uz ho neuvidite…. Som pravnik, nic tam nenoste, ale dajte si to opravit v inej firme a doklad o oprave doructe spravcovi konkurznej podstaty !!! Len tak mate sancu ziskat ake take peniaze….

  45. rony píše:

    [46] pan pravnik, Vagovic sa aspon podpisal, coho sa bojite? K veci: Vagovic hovoril najma o tovare, ktory je u nich, nie o veciach, ktore by chceli este klienti Libry uplatnit na reklamaciach ale este ho maju doma.
    Cisto k veci: asi by som bol naozaj opatrny, no p. pravnik, mohli by ste byt trosku miernejsi, tu sa vyjadril niekto z dotycnej firmy, podpisal sa. Podla mna to tu nemusel urobit. Ale opatrnost je potrebna, asi by som uz neuplatnoval reklamacie v tejto firme aj ked som tam tovar kupil a snazil by som sa vyzdvihnut si tovar aj bez opravy. To je fakt.

  46. Peter píše:

    Maros Vagovic,
    drzim Vam vsetkym palce. Zachoval si sa lepsie ako vedenie spolocnosti, ktore nemalo ani tolko sebaucty, aby sa postavilo celom k problemu a informovalo o aktualnej situacii svojich zakaznikov.

  47. kaiser píše:

    i ked moj problem nie je taky ako vacsiny ostatnych,ktorym prejavujem svoju spolupatricnost prosim niekoho laskaveho kto by mi vedel pomoct.
    Bol som dlhsie odcestovany v zahranici a rodicia si kupili notebook prave v Libre.Prisiel som domomv a neviem akym nedopatrenim sa stalo ze absolutne nan nemam drivery.Neviem ci ich rodicia stratili alebo ako oni tvrdia ziadne nedostali.Nejake sa mi podarilo posathovat ale neni to bohvieco a hlavne neni su to originalne ake maju k tomu typu byt.Tak napriklad,uz mesiac som bez zvuku,driver ku zvukovej karte je Intel 82801 DB-AC 97 Audio Controller a nemozeem ho nikde zohnat.
    Prosim nejakeho dobreho cloveka o pomoc.
    Notebool:Libra Inspire 5500
    este moj mail:benino13@post.sk

  48. - píše:

    pre: Kaiser.
    Doporucujem ti, pobzeraj sa vo svojom okoli, po slusnej malopredajni kde robia ludia co tomu rozumeju a oni ti to urcite dokazu nainstalovat.
    PS. Skadial si?

  49. Headroom píše:

    pan Pravnik, za moje osobne nazory mi firma neplati nic. Drzy nie som , a ak je drzost to aby som pomohol dakomu a informoval tak to mate trosku pomylene. Co takto sa pod svoje nazory aj podpisat ? Ja sa za svoje vyroky nehanbim a stojim si za nimi, mozno som podla Vas naivny, ale je to Vas nazor.
    Vzdy som sa snazil zakaznikom pomoct a poradit.

  50. arts píše:

    Headrom zdar uz som ti to napisal aj na cdr.cz .. lebo son nejak nenasiel tlacitko na poslanie najprv .. taka divna grafika tu je .. Dost zaujimave citanie aj tam to musite mat zaujimave .. a inak zahoroval som v libre pc(posledny .. mladik, menom Peto.) asik si ma nepamatas ale neva ..odisiel som vtedy ked daniela .. a ten prispevok tu no vtedy som hento nejak pocul .. a teraz to uz je ajtak jedno .. maj sa ..

  51. juro píše:

    nechapem, ako? preco? kazdy rok vykazovali mimoriadne pekne zisky a zrazu krach. Mam pocit ze sa tu zase niekto poriadne nabalil.

  52. Q píše:

    Ak sa chcete opytat naozaj kompetentnej osoby preco to takto dopadlo tak udajne ma riaditel Libry pan Fukna prenajatu kancelariu v priestoroch Agemu. Urcite vam to vsetko rad vysvetli.

  53. Headroom píše:

    to 49. – Kaiser : po tipe od Martina N. som trosku hladal na nete. Takze notebook je zalozeny na chassis mitec. Martin vravel ze je to tusim model 8089 , a dnes vecer som nasiel ich stranku s drivermi je to : http://mtc.mitacservice.com
    este mozes pouzit http://www.mitacservice.com/ ale stade ta odkaze na skorej uvedenu adresu a druhy link je odtial zamerany na ich PDA, GPS …
    to 53. viacero ludi aj priamoz firmy bolo tym zaskocenych
    to 54. no tak to by som bol zvedavy na zdroj spravy, myslim ze tato sprava je volovina, a maximalne ze sa vytazia telefony v Ageme :)

  54. rony píše:

    [55] ten zamer „trosku“ prekurit linky v Ageme klientami v Libre je tu zrejmy…

  55. -TAMY- píše:

    Cize stale som bez VGA a jej hodnota stale upada.. by ma zaujimalo, preco Proca trt riesi a libra aspon RMA a daco? mne sa zda, ze proca sa uplne vybodla na vsetko.. mam ju kupenu prave v trnave a preto myslim, ze mam byt skor vybaveny ako ludia z libri..
    Keby mi aspon dakto vedel povedat, kde mozem uplatnit zaruku na Gainward, ale to mam asi smolu, kedze Gainward je v nasich koncinach exoticky tovar..

  56. JA píše:

    Podľa obchodného registra Libra stále v konkurze nie je. Nekamuflujú oni niečo?

  57. rony píše:

    zmeny na webe OR nemusia byt vzdy okamzite.

  58. JA píše:

    Ale zmeny na http://www.orsr.sk určite netrvajú 2 mesiace. Nová firma je tam do niekoľkých dní a iné zmeny tiež. Libra možno ani nie je v konkurze, len zrušila pobočky a sklady a niečo na nás hrá.